Juhannusneito-kisa alkaa: Tarjolla Savon Sanomien edustustehtäviä ja tuhannen euron matkalahjakortti

Sonja Tirkkonen sai viime vuonna eniten ääniä ja hänet kruunattiin Juhannusneidoksi. Marko Happo

Jaana Hiltunen

Juhannusaatto 2019 on yhä kirkkaana kuopiolaisen Sonja Tirkkosen mielessä.

– Tulee vieläkin usein fläshpäkkejä siitä, kun seisoin siellä Leppävirran Tulenliekin lavalla. Kun nimeni sanottiin, hymyilin vain ja taisi pieni itkukin tulla.

 – Ja sen huomasin, että ukki alkoi hyppimään ja huutamaan siinä eturivissä. Siitä puhutaan meillä yhä, Savon Sanomien hallitseva Juhannusneito nauraa.

Vuosi on mennyt nopeasti ja nyt onkin aika julistaa vuoden 2020 Juhannusneito-kilpailu avatuksi.

 

Ilmoittautuminen on nyt käynnissä Savon Sanomien nettisivuilla.

Tietysti Sonja Tirkkonenkin on jo suositellut kisaan hakemista muutamille tutuilleen.

– Kilpailu ja Juhannusneidon työtehtävät sopivat tyypeille, joilla on kykyä heittäytyä ja joilla on positiivinen asenne. Niillä pärjää h­yvin, sillä muuten työn kyllä oppii.

Ainoa kriteeri on, että hakija on iloinen ja esiintymishaluinen 18–23-vuotiasta Savossa asuva nuori nainen.

 

Yllä olevalla videolla vuoden 2018 Juhannusneito Sonja Länsivuori kertoo vuoden 2020 Juhannusneito-kilpailusta.

 

Juuri työtehtävien takia Sonja Tirkkonenkin itse haki viime vuonna kilpailuun. Juhannusneito kun saa tittelin ja palkintojen lisäksi työskennellä Savon Sanomien edustustehtävissä. Keikkaluonteisista hommista maksetaan tietenkin palkkaa ja hommia voi tehdä vaikkapa opintojen ohessa.

– Olisin halunnut hakea jo pari vuotta aiemmin, mutta opiskeluja oli vielä liikaa jäljellä. Sitten tuli oikea aika, Kallaveden lukion abiturientti kertoo.

Työtehtävät ovat olleet monipuolisia, mutta keväälle tulossa olleet suuremmat messukeikat ovat valitettavasti nyt peruttu.

– Onneksi ehdin olla mukana esimerkiksi Kasurilan laskiaistapahtumassa Savon Sanomia edustamassa. Ylipäätään kaikki ulkoilmatapahtumat ovat olleet kaikkein kivoimpia.

 

 

Yksi mieleenpainuneista keikoista oli myös Lapinlahden Motonet GB -yleisurheilukisat, jossa Juhannusneito on perinteisesti kukittamassa voittajia.

– Kivoja ovat olleet myös tapahtumat, joissa ollaan juttelemassa ihan vaikka lehdentilausasioissa. Ihmiset ovat niin ihania ja tulevat juttelemaan kaikenlaista ja joskus kertovat vitsejä, Tirkkonen naurahtaa.

 

Eniten Juhannusneito-vuosi on tuonut oppia nimenomaan sosiaalisiin tilanteisiin.

– Itsevarmuutta on tullut tosi paljon, enkä pelkää alkaa jutella ihmisten kanssa. Siitä on tosi paljon hyötyä kaikkeen.

Työ on maistunut niin hyvin, että Sonja Tirkkonen on jo ilmoittanut olevansa käytettävissä jatkossakin Savon Sanomien edustustehtäviin.

– Sehän tässä on kivaa, että vaikka Juhannusneito-vuosi päättyykin, moni entinen Juhannusneito on jatkanut keikkojen tekemistä. Heihin on myös ollut kiva tutustua.

 

 

Juhannusneito nappaa palkinnokseen tänäkin vuonna myös tuhannen euron arvoisen matkalahjakortin. Sonja Tirkkosella on vielä palkintomatka tekemättä, mutta suunta on selvä, jahka matkailu on taas turvallista.

– Ehkäpä Filippiineille reppureissaamaan, neito hymyilee.

 

Ilmoittaudu kisaan täällä.

 

Kilpailu

Neito maakuntalehden edustustehtäviin

Juhannusneito-kisan ilmoittautuminen on käynnissä 20. huhtikuuta saakka .

Juhannusneito-kisassa Savon Sanomat etsii 18–23-vuotiasta Savossa asuvaa nuorta naista, joka haluaa työskennellä Savon Sanomien edustustehtävissä. Työstä maksetaan palkkaa ja työtehtävät sovitaan tilanteen mukaan.

Voittaja saa lisäksi Pohjolan Matkojen tuhannen euron matkalahjakortin. Lisäksi kaikki finalistit palkitaan muun muassa Lumoava-koruilla.

Voittaja julkistetaan juhannusaattona Kuopiossa Saanassa. Juhannusneidoksi valitaan finalisti, joka saa eniten yleisöääniä.

Tänä vuonna neitofinalisteja opastaa ja avustaa Juhannusneito 2018 ja Miss Suomi 2019 -kilpailun finalisti Sonja Länsivuori.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut