Pahatar, Black Swan, Cruella de Vil... penkkariasut saavat vaikutteita elokuvista – katso kuvat!

Lukuloma on alkanut ja perjantaina lukiolle sanotaan penkkareiden myötä heipat.

Iida Smolander jättää lukion Disneyn Pahattarena. Kiia Räty

Kiia Räty

Siilinjärveläinen Iida Smolander pukeutuu vuoden 2020 penkkareissa tunnetuksi Disney-hahmoksi, Pahattareksi. Hänen jonkin verran vaivaa vaatinut asunsa syntyi, kun hän ompeli viitan äitinsä kanssa, löysi sarvet netistä ja mekon kirpputorilta.

Tunnelma lukion loppumisesta on vähän haikea, eikä hän juuri nyt tiedä tulevaisuudestaan paljoa. Pienestä jännityksestä huolimatta hän odottaa innolla kaikkea sitä, mitä seuraavaksi tuleekaan tapahtumaan.

Nunnaksi pukeutuvan siilinjärveläisen Oona Tirkkosen asu ei vaatinut paljoa työtä, sillä hän vain tilasi pukunsa netistä. Tirkkosella lukio jatkuu vielä syksyyn, mutta hän on silti innoissaan lukion loppumisesta, sillä sen jälkeen "pääsee toteuttamaan itseään vapaammin". Lukio oli hänen mielestään rankkaa aikaa ja hän odottaa sitä, että tästä lähtien hän saa opiskella juuri niitä asioita mitä vain haluaa.

Walt Disneyn elokuvasta 101 Dalmatialaista tunnettu Cruella de Vil on kuopiolaisen Anastasia Joen puku penkkareihin. Suurin osa hänen asustaan löytyi ihan hänen omasta vaatekaapistaan, mutta esimerkiksi peruukin hän tilasi Kiinasta.

Joki odottaa penkkareita innolla, sillä hän on todella tyytyväinen asuunsa.

– Lukion loppuminen on haikeaa, koska nyt elämä on epämääräistä ja edessä on paljon kysymysmerkkejä, Joki tuumaa.

KuopiolaisenAnni Hiltusen asu on saanut inspiraationsa viime vuoden lopussa julkaistusta Justimus esittää: Duo -sarjasta. Asu esittää sarjan toista päähenkilöä, Joonaa, sarjan toisessa jaksossa nimeltään Diilerit.

Sadeviitta ja silmälasit oli helppo hankkia eivätkä ne olleet kalliitakaan. Hiltuselle jää lukion loppumisesta myös haikea fiilis, sillä silloin hän ei näe kavereitaan yhtä paljoa.

Asunsa myös netistä tilanneet kuopiolaiset Jasmin Mönkkönen ja Miia Iivanainen pukeutuvat astronauteiksi. Asua ei ollut vaikea hankkia, kunhan vain idea syntyi. Mönkkönen keksi pukuidean katsottuaan YouTubesta NASA:n livevideota.

Heillä molemmilla on lukion loppumisesta voittajafiilis, sillä kaikki loppuu nyt.

– Enää ei tarvitse stressata ja pääsee kunnolla tekemään töitä.

KuopiolaisenNana Turusen asu esittää Black Swania yhdysvaltalaisesta elokuvasta Black Swan (2010).

– Asu oli helppo koota itse tuunatun kruunun ympärille, sillä mustia vaatteita minulta löytyy aina. Hiukset ja meikki eivät kuitenkaan olleet yhtä nopea prosessi.

Lukion loppumisesta Turunen on todella innoissaan.

– Nyt pääsee upottamaan varpaitaan taas uusiin vesiin, hän kommentoi.

Kirjoittaja kuuluu Savon Sanomien nuorten toimitukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.