14-vuotias kuopiolainen sirkusharrastaja taituroi itsensä MM-pronssille Kanadassa

14-vuotias Lotta Haapea taituroi itsensä MM-pronssille Kanadassa. Salima Peippo

Eedit Ylikärppä

Kuopiolainen Lotta Haapea, 14, on voittanut pronssia tanko- ja ilmaurheilun MM-kisoissa Kanadan Montrealissa. Hän voitti pyöreän trapetsin 10–14-vuotiaiden noviisisarjan kisoissa, jotka ovat käynnissä 3.–6.10.2019.

– Tämä on ihan superhienoa. Tuli tosi hyvä fiilis, mutta vähän olen sinänsä samalla pettynyt omaan tekemiseen, koska siellä tuli muutama epäonnistunut juttu. Kaikkiaan olen kuitenkin tosi tyytyväinen, Haapea kommentoi Savon Sanomille.

Haapean lisäksi lähes 400 urheilijan kisoissa ollut Wilma Müller sijoittui juniorisarjassa seitsemänneksi.

Heidän valmentajinaan toimivat Kuopion Sirkuksen opettajat Salima Peippo ja Christian Fernandez. Haapea ja Müller edustavat uutta urheiluseuraa TIUSKIS:ta, joka on Kuopion Sirkuksen rinnalle luotu urheiluun keskittyvä seura.

Valmentaja Fernandezin mukaan mitalia ei ole helppo saada.

– Se on todella tärkeä ja suuri askel Lotan uralle. Hän on vielä hyvin nuori ja aloittelee vasta, mutta hänessä on valtavasti lahjakkuutta ja hän vaikuttaa todella motivoituneelle. Tämä voitto todisti, että kovalla työllä voi saada unelmat toteutumaan, Fernandez kertoo.

– Kisaajia on yli 50 eri maasta ja kaikki ovat hyvin lahjakkaita, sillä kisoihin pääsee vain ne parhaista parhaat, Fernandez lisää.

Urheilijoiden on oltava kotimaassaan 1. tai 2. sijalla päästäkseen MM-näyttämölle esiintymään.

– Kisamenestyksestä on taatusti ytyä Lotan harjoitteluun. Jos hän jatkaa samaan tahtiin, hän voi saavuttaa menestystä myös aikuisiällä, arvioi Fernandez.

Nyt, kun Haapea että Müller ovat oman kisaurakkansa tehneet, he voivat helpottuneena jäädä seuraamaan muiden urheilijoiden kisoja ennen keskiviikkoista kotiinpalua.

Kirjoittaja on Minna Canthin koulun yhdeksäsluokkalainen, joka oli tutustumassa työelämään Savon Sanomilla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut