Maarika Raitosolasta Savon Sanomien Juhannusneito 1994

Vuoden 1994 Juhannusneito Maarika Raitosola Väinölänniemellä. Mauno Hämäläinen

Wesa Koistinen

Kuopiolainen 22-vuotias Maarika Raitosola on vuoden 1994 Savon Sanomien Juhannusneito.

Perinteisen vuodesta 1952 lähtien jatkuneen kilpailun huipentuma nähtiin tällä kertaa Varkaudessa ja valintaa todisti reilut tuhat ihmistä.

Maarikan riemu oli rajaton, kun raadin valinta julkistettiin. Huulet mutristuivat kiljahdusasentoon, ja ilon kyyneleet valuivat saman tien poskille. -Tunne on uskomattoman hieno ja helpottunut, Maarika tuumi helpottuneena heti kilpailun jälkeen.

Jännityksen täyteisen juhannusaaton aikana Maarika oli yrittänyt lukea raatilaisten silmistä, keneen valinta kohdistuu, mutta salaisuuden verho aukesi vasta julkistamistilaisuudessa. - Oikeastaan jännitin melkein yhtä paljon myös toisten tyttöjen puolesta. Tulimme muiden ehdokkaiden kanssa erinomaisesti toimeen. Tämä oli todella hauskaa aikaa, ja uskon tulevan vuodenkin tarjoavan monta ihanaa kokemusta.

Kisaan mukaan lähtemistä Maarika empi kolmen päivän verran ennen kuin päätti osallistua kavereiden kannustamana. -Montaa kertaa mietin olenko aivan hurja, jos lähden mukaan. Ratkaisua ei ole tarvinnut katua.

Tuleviin Juhannusneidon edustustehtäviin Maarika suhtautuu mielenkiinnolla. - En halua paasata kenellekään mistään asiasta, vaikka esitänkin usein asiani aika vakavasti. Suvaitsevuutta haluan kuitenkin korostaa, enkä tarkoita sillä pelkästään eri rotuja ja ulkomaalaisia kohtaan suunnattua kohtelua, vaan myös jokapäiväisten tovereiden erilaisuudet on pystyttävä hyväksymään.

Mallin töihinkin Maarikalla on kiinnostusta, mutta hän itse epäilee pystyvyyttään. - Olen kahdeksan senttiä liian lyhyt, arvelee 162-senttinen Maarika.

Valinnan tehneen raadin puheenjohtaja Valto Holopainen totesi ratkaisun erittäin hankalaksi. - Kaikki tytöt olivat todella upeita, mutta päädyimme kuitenkin lopulta yksimieliseen ratkaisuun. Voittaja itse arveli yhdeksi vahvuudekseen rentouden löytymisen jännityksestä huolimatta. - Pystyin olemaan oma itseni. Esiintyminen sujui oikeastaan aika rennosti, huokaili helpottunut ammattikorkeakoulun opiskelija.

Juhannusneidon valinnan yhteydessä suoritettiin toisenkin palkinnon jako. Lukijat valitsivat omaksi suosikikseen tuusniemeläisen 18-vuotiaan Anne Voutilaisen. - Olo on ihana, vaikka ei tämä aivan voitolta tuntunutkaan. Kilpailu oli kiva kokemus ja osallistun varmasti myös jatkossa vastaavanlaisiin koitoksiin jos tilaisuuksia aukeaa, suunnitteli tämän kevään ylioppilas.

Loppukilpailun muut osanottajat olivat Pilvi Brusila Leppävirralta, Tiina Kaasinen Tuusniemeltä, Tiina Remes Kiuruvedeltä ja Katja Sjöblom Varkaudesta.

Raadissa toimivat Valto Holopaisen lisäksi Anja Nuutinen, Leena Torvinen, Matti reijonen ja Juhani Virnes.

Julkaistu Savon Sanomissa 27.6.1994.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.