Sanomalehtiviikko lähestyy

Sanomalehtiviikko on sanomalehtien ja koulujen tärkein yhteiskampanja – ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista Suomessa. Sanomalehtiviikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen. 

Tänäkin vuonna voit tilata sanomalehtiä opetuskäyttöön. Helpotuksena aiempiin vuosiin saat tilattua kaikki Savon Median lehdet täältä. 

Alakouluille järjestetään netissä  Uutisviisaat-kilpailu viime vuoden malliin. Opettaja, ilmoita luokkasi mukaan vastaamaan media-aiheisiin monivalintakysymyksiin 15.1. 2019 mennessä osoitteeseen henna.hamynen@savonsanomat.fi

Kilpailuun osallistutaan kolmen hengen joukkueina netissä 29.1. 2019 klo 9 – 12 välisenä aikana.  Yhdestä luokasta osallistuvien joukkueiden määrää ei ole rajattu. Lisätietoa lähetetään ilmoittautuneille tammikuun puolivälissä. 

Yläkoululaisten perinteinen Uutisviisaat-kilpailu uudistuu vastaamaan paremmin uuden opetussuunnitelman tavoitteita. Tietokilpailutyylinen visa muuttuu Uutisviisaat-väittelykilpailuksi, joka testaa paitsi median seuraamista myös aktiivisen kansalaisuuden taitoja. Lue lisää kilpailusta täältä.

Ideoita, materiaaleja ja ohjeita oppitunneille on koottu Sanomalehtien Liiton sivuille.

 

Vuoden alussa vapautuu myös paikka Pohjois-Savon SLOP-toimintaa suunnittelevassa työryhmässä. Jos olet kiinnostunut kehittämään sanomalehtien ja koulujen yhteistyötä, lähetä vapaamuotoinen hakemus Hennan sähköpostiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut