SS:n ex-kolumnisti kirjoittaa vaikeasta aiheesta: lapsi syntyi, miten kävi seksuaalisuuden? Kommentoi aihetta kyselyssämme!

Anna Pastak otti esille osittain vaietun puheenaiheen. SaSa

Soili Porokka

– Synnytyksen ja sitä seuraavien päivien ja viikkojen aikana koin, että jalkojeni välissä on vauvantekokoneisto, jota ei oikeastaan muuhun edes tarvitse käyttää, kirjoittaa bloggaaja Anna PastakMungobaby-blogissaan.

Pastak muistetaan myös Savon Sanomien kolumnistina vuosina 2016–2017, jolloin perhe asui Kuopiossa.

Suositun Mungolife-blogin perustaja jakaa nykyään lapsiperheellisen ajatuksia Mungobaby-blogissa, jonne Pastak päätti pitkällisen harkinnan ja pohdinnan jälkeen kirjoittaa omista vaikeuksistaan ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen. Muutokset seksuaalisuudessa tulivat hänelle yllätyksenä.

– Kuvittelin koko raskausaikani, että jälkitarkastukseen asti odottaminen ja “pihtaaminen” olisi ihan tuskallista, ja sen jälkeen seksielämä palautuisi aivan samanlaiseksi kuin ennenkin. Ehkä jollain palautuukin. Mulla kesti kuitenkin huomattavasti kuutta viikkoa pidempään olla sinut uuden elämän ja tilanteen kanssa ja oppia taas rakastamaan omaa kroppaani ja tuntemaan se omakseni.

– Suurin syy seksikkyyden tunteen väliaikaiselle kuolemalle tuli mun mielestä niinkin epäloogisen yksinkertaisesta asiasta, kuin äitiydentunteesta: kun äitiys on vallannut mieleni niin perinpohjin, että ei enää aina muista olevansa nainen ja vaimo.

Anna Pastakin postaus on luettavissa täältä.

Oletko kokenut samanlaisia tunteita? Vastaa nimettömänä kyselyymme täällä.

Tuloksista kerrotaan Perhe-sivulla 14.4.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.