Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hirrellä on nyt imua kivitalojen sekaan - "järkevän hintaisia koteja"

Hirsitalotoimittajat tekevät tällä hetkellä töitä saavuttaakseen asemansa modernia linjaa hakevien kaupunkirakentajien keskuudessa. Tämän huomaa myös Mikkelin asuntomessuilla, joilla nähdään useita selkeälinjaisia, kaupunkiympäristöön sopivia massiivipuutaloja.

Brändit uudistuvat kilvan, ja kuluttajien tarpeita kuunnellaan. Kontio julkisti oman uudistuneen ilmeensä asuntomessuviikolla, ja myös esimerkiksi Hongan uusin, vuoden alussa julkistettu hirsitalomallisto on täsmäisku kompakteille kaupunkitonteille. Toisaalta se vastaa myös ihmisten haluun saada kotiin tehokkaat neliöt.

–  Sillä saadaan myös järkevän hintaisia koteja, sanoo Honkarakenteen designjohtaja, kuopiolainen Tanja Rytkönen. Hän sanoo, että hirsitalo on nyt erityisesti nuorten perheellisten mielenkiinnon kohteena.

Hirsitalo on yhä useammin vaihtoehto kivitalolle, sanoo Rytkönen.

– Olemme vieneet näiltä toimijoilta markkinaosuutta. Hirsitaloissakin käytetään rapattuja ulkopintoja – joko kollaasimaisesti tai kokonaan. Näin talo voidaan sulauttaa myös kivitaloalueelle.

Hirsirakentamisen nousu on pantu merkille myös puutalotoimittajien piirissä. Jukkatalo on lyönyt kättä Kontion kanssa, ja nyt ne toimittavat yhdessä Jukkatalon konseptilla ja Kontion hirsillä Hirsijukka-taloja.

– Kohderyhmämme ovat tavalliset rakentajat, jotka eivät unelmoi hirsilinnoista mutta haluavat kuitenkin vähän enemmän, sanoo toimitusjohtaja Mikko Tahkola.

Lue lisää Asuminen-sivuilta lauantaina 22.7.