Tilastokeskus: Vain yksi kymmenestä suomalaisesta ei ole verkossa

Suomalaiset käyttävät Internetiä yhä useammin.

Yksi tietokonenäyttö työpöydällä ei aina riitä. Kilpi Ulla

Timo Riistaniemi

Vuonna 2016 16–89-vuotiaista suomalaisista 88 prosenttia käytti Internetiä, kertoo Tilastokeskus. Alle 55-vuotiaista Internetiä käyttivät lähes kaikki. Koko väestöstä käyttäjien osuus kasvoi kaksi prosenttiyksikköä vuodesta 2015.

– 72 prosenttia suomalaisista käytti nettiä monta kertaa päivässä. Yleisimmin Internetiä käytetään asioiden hoitamiseen, tiedonhakuun, viestintään ja medioiden seuraamiseen. 12 prosenttia suomalaisista oli vuokrannut majoitusta yksityishenkilöltä netin kautta.

Iäkkäimmät ovat edelleen paljolti ulkona netistä:

– Vanhemmissa ikäryhmissä edelleen melko suuri osa väestöstä ei käytä Internetiä. 65–74-vuotiaista netin käyttäjien osuus oli 74 prosenttia ja 75–89-vuotiaista 31 prosenttia. Internetin käyttö yleistyy vain vanhemmissa ikäryhmissä.

Internet on nykyään mobiili:

– Internet on nykyään mukana ja käytettävissä jatkuvasti. Liikkeellä ollessa sitä käytetään ennen kaikkea matkapuhelimella. 65 prosenttia oli käyttänyt Internetiä matkapuhelimella kodin ja työpaikan ulkopuolella. Tabletilla nettiä oli vastaavasti käyttänyt 24 prosenttia.

Lähde: Tilastokeskus

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.