Kulta taipuu korvakorusta mormuskaksi

Sanotaan, että hyvä pilkki on painonsa arvoinen kullassa, mutta oivallinen on myös kullasta tehty mormuska. Sellaisen voi jo ostaakin, mutta kelpo pyytö syntyy myös itsetehtynä romukullasta.

Kultasepiltä saa hyviä vinkkejä kullan sulatukseen, mutta korvakoru, joutosormus tai vastaava sulaa myös pienellä kaasupuhaltimella grillihiilen päällä esimerkiksi takassa.

Varusteiksi tarvitaan tietenkin suojalasit, hanskat ja tarvittavat tykötarpeet. Hiileen koverrettu pieni kolo muovaa kullasta pallon. Isoin työ on putsata musta möykky kiiltäväksi, mutta se onnistuu teräsvillalla tai pienellä viilalla. Koukun tinaus kultaan onnistuu helposti.

Kulta on liki tuplasti lyijyä painavampaa. Vaikka romukulta ei ole puhdasta kultaa, niin pienelläkin kultaisella mormuskalla narraa kaloja tavallista mormua syvemmältä. Veden vastus on pienempi, ja kullasta tehty mormu ei tummu ahkerassakaan käytössä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut