Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asuntomessujen 50-vuotisjuhlavuosi jysähtää käyntiin – Bongaa savolaisten kädenjälki Tuusulan messualueella

Asuntomessuilla Tuusulassa nähdään myös savolaista osaamista. Honka Huomen -talon sisustuksen voi sanoa olevan savolaista käsialaa, sillä sisustuksen suunnitellut Maru Hautala on kotoisin Rautalammilta ja on asunut myös Kuopiossa.

Talon luontoaiheinen äänimaailma on toteutettu yhdessä iisalmelaisen kaiutinvalmistaja Genelecin kanssa.

Honka Huomenessa ovat esillä myös kuopiolaisyritykset. Raitalasinen, Essi’s Collection-mallistoon kuuluva wc:n ovi ja kuution muotoinen peilipöytä ovat Lasilinkiltä ja lastenhuoneen Rabbit-tuoli on Emilia Åmanin EK for Kids -mallistosta.

Kuopiossa varttuneiden Arto (oik.) ja Tero Kontion viherrakennusyritys Rainset on mukana Tuusulan asuntomessuilla kahdella kohteella.

Toinen nyt valmistuneista messukohteista on Villa Fortuna, joka on kaksikerroksinen hirsitalo atriumpihalla. Viikko sitten atriumpihaan istutettiin esimerkiksi kokonaiseksi kasvatettuja, valtavia bonsaimäntyjä.

Toinen kohde on Toiveiden korttelissa, jossa yhdistyvät varhaiskasvatus, ikäihmisten asuminen ja koirien päiväkoti.

Kontiot tiedetään myös MTV3:n Kotoisa-ohjelman viherrakentajayrittäjinä. Veljekset osallistuvat tänä kesänä uuden kauden kuvauksiin.

Kuopiolaisista moni oli mukana myös taannoisilla Habitare-messuilla Helsingissä. Voit lukea täältä esimerkiksi siitä, miksi pupu on EK for Kidsin luojalle Emilia Åmanille tärkeä hahmo.

Kohteessa Pikkupolku Moderni voi nähdä kuopiolaisia Koivui-sisustuslaattoja, joiden takana on GrandPartners.