Näin asuntomessuilla toimitaan tänä vuonna: Kohteesta toiseen ei enää poukkoilla oman halun mukaan

Tämän vuoden asuntomessut ovat historialliset koronavuoden messut. Kävijöille on tarjolla kasvosuojuksia. Emmi Korhonen

Jutta Halminen

Lauantaina avautuville Tuusulan asuntomessuille on helppo mennä omalla autolla, julkisilla, pyöräillen tai kävellen.

Pysäköintialueen ja messualueen välillä liikennöivät messubussit tauotta. Noin 1,5 kilometrin välimatkan voi myös kävellä tai taittaa lainattavalla polkupyörällä.

Linja 963X kuljettaa messuvieraita Keravan rautatieasemalta messualueelle ja käy kääntymässä Hyrylän linja-autoasemalla, jonka jälkeen se ajaa takaisin Keravan asemalle. Linja kulkee messualueen kautta Rykmentin Puistotietä pitkin. Ensimmäisen viikon jälkeen rinnalla kulkee linja 963. Myös linjan 971 liikenne siirtyy messualueelle talviliikennekauden käynnistyessä.

Ennen messujen sisääntuloporttia on alue, jossa odotetaan turvavälimerkintöjä noudattaen oman ryhmän sisäänpääsyä.

– Desinfiointipisteitä ja kasvosuojia on tarjolla jo ennen messubussiin astumista sekä messuportilla, sanoo Tuusulan kunnan projektipäällikkö Riikka Uusikulku.

Yleisöä ohjataan liikkumaan ennalta suunniteltua reittiä pitkin, jotta voidaan välttää ruuhkautumiset alueella ja pitää vierailijamäärät yksittäisissä kohteissa turvallisen kokoisina. Henkilökunta ohjaa paikan päällä ja neuvoo tarvittaessa.

– Näyttelyhallissa ja ulkonäyttelyalueilla tulee huolehtia riittävistä turvaväleistä. Näyttelyhalliin on sijoitettu käsien desinfiointipisteitä ja turvavälit on merkitty maahan, Uusikulku sanoo.

Lipunmyynti asuntomessuille tapahtuu tänä vuonna ainoastaan verkossa ja lippu täytyy ostaa ennakkoon. Messualueella vierailun kestoa ei rajata, mutta messualueelle ei pääse ennen lipussa olevaa saapumisaikaa.

Tänä vuonna liput myydään päivä- ja aikaperusteisesti.

Messuille tulija valitsee ensin haluamansa lipputyypin verkkokaupan ostoskoriin, jonka jälkeen kassalle siirtyessään voi valita päivän ja ajan messuvierailua varten.

– Kannattaa varata jonkin verran aikaa pysäköinnistä messualueelle siirtymiseen, koska lippu on kohdistettu tiettyyn aikaikkunaan.

Messualueen sisääntuloa porrastetaan niin, että tunneittain alueelle pääsee enintään 500 kävijää, vaikka rajoitukset eivät ole enää voimassa messujen aikaan. Netistä ostettu lippu ohjaa saapumaan oikeaan aikaan.

– Jokaiselle päivälle on myynnissä lippuja seitsemään eri sisääntuloerään. Messualue on noin seitsemän hehtaaria iso, joten alueella on mahdollista liikkua väljästi.

Messujen turvallisuuden varmistamiseksi on laadittu suunnitelma yhteistyössä terveydestä ja turvallisuudesta vastaavien viranomaisten kanssa, jossa ohjeistetaan messuille saapuminen ja alueella liikkuminen.

– Suunnitelman avulla huolehditaan myös siitä, että kaikki alueella liikkuvat, niin messukävijät kuin henkilökunta, osaavat toimia saumattomasti yhteen turvallisuuden onnistumiseksi.

Projektipäällikkö muistuttaa, että messuvieraiden kannattaa liikkua aina turvaetäisyyksiä noudattaen ja antaa tilaa tarvittaessa. Mikäli sairastuu suunniteltuna messupäivänä, voi lipun vaihtaa toiseen ajankohtaan.

Rykmentinpuiston messualueella on nähtävillä tulevaisuuden kyläkaupunki monipuolisine asumisen ratkaisuineen.

– Toivomme, että messuvieraat saavat inspiraatioita ja vinkkejä omaan asumiseen, rakentamiseen ja sisustamiseen. Esittelemme kestävästi rakennetun alueen, jossa on paljon naapuruston yhteisöllisyyteen kannustavia juttuja, Uusikulku sanoo.

Messut ovat auki 3.–30. elokuuta arkisin kello 12– 20 ja viikonloppuisin kello 10– 18.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut