Hyundai-Kia Vuoden autonvalmistajaksi Britanniassa

Teppo Komulainen

Iso-Britannian vanhin autolehti, Autocar, on nimennyt vuosittaisessa palkintogaalassaan korealaisen Hyundai-Kian Vuoden autonvalmistajaksi. Autocarin toimittaja Chas Hallett kehui ennen kaikkea yhtiön kunnianhimoa. Palkinnon vastaanotti Hyundai-Kian Euroopan-tutkimus- ja kehitystyökeskuksen johtaja Nam-Yong Kim.

- Kun Hyundai-Kia-yhtymä alkoi muutama vuosi sitten puhua halustaan nousta maailman viidenneksi suurimmaksi autoyhtiöksi Toyotan, GM:n, Fordin ja VW-konsernin jälkeen, monet meistä suhtautuivat suunnitelmiin epäilevästi, mutta korealaiset ottivat tavoitteensa erittäin vakavasti, Hallett totesi.

- Yhtiö laati suunnitelman eurooppalaisen muotoilu- ja insinöörityöryhmän perustamisesta tavoitteenaan kehittää enemmän eurooppalaisille asiakkaille suunnattuja malleja ja lähti rohkeasti haastamaan VW Golfin ja Ford Focuksen. Yritys valmisti autoja, jotka näyttivät hyviltä, toimivat erinomaisesti ja oli varustettu poikkeuksellisen pitkällä takuulla. Hyundai alkoi myös kerätä mainetta automerkkinä, joka tuo julki rohkeita muotoilukonsepteja hieman Citroënin tapaan. Konserni rakennutti lisäksi Itä-Eurooppaan erilliset tehtaat Hyundaille ja Kialle, Hallett kertasi.

Vienti alkoi vasta 1980-luvulla

Vuonna 1998 yhdistyneet Hyundai ja Kia hallitsevat tällä hetkellä Korean kotimaisia automarkkinoita 80 prosentin osuudella. Yhtiöstä tuli tänä vuonna amerikkalaisen Automotive Newsin mukaan maailman viidenneksi suurin autonvalmistaja.

Hyundai-Kialla on tehtaita muun muassa Pohjois-Amerikassa, Kiinassa, Euroopassa, Venäjällä ja Kaakkois-Aasiassa. Hyundai ja Kia alkoivat valmistaa autoja 1960-luvulla, mutta vienti käynnistyi vasta 1980-luvulla.

Hyundai on juuri avannut Tshekin tasavaltaan uuden tehtaan, jossa i30-mallin tuotanto on jo käynnissä.

- Tämä palkinto on suuri kunnianosoitus henkilökuntamme tekemää työtä kohtaan. Se on osoitus puheenjohtaja Mong-Koo Chungin päättäväisyydestä ja työntekijöidemme halusta nostaa korealainen autoteollisuus maailmankartalle. Tämä palkinto rohkaisee meitä työskentelemään kaksi kertaa ahkerammin ja jatkamaan tuotteidemme tiivistä kehitystyötä. Vaikka toimittajan mielestä kunnianhimomme onkin jo uskomaton, voin luvata, että paras on vasta tulossa, Nam-Yong Kim vannoi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut