Tältä näyttää uusi Peugeot 301

Peugeot 301 näyttää edestä melkoisesti isoveljeltään 508:lta. Peugeot

Teppo Komulainen

Luvut alkoivat mallien numeroinnissa loppua kesken, joten täysin uusi pieni sedan loikkasi takaisinpäin ja sai nimekseen Peugeot 301. Uuden numerointilogiikan mukaan Peugeotin uusille markkinoille suuntaamat mallit päättyvät ykköseen, kun taas uusien mallien lopussa säilyy kahdeksikko.

4,44 metriä pitkässä 301-porrasperässä kehutaan olevan suuri, 506-litrainen tavaratila. Akseliväli on 2,65 metriä, joten takamatkustajilla pitäisi olla väljät oltavat.

Moottoreista kaksi on bensiinillä toimivia ja yksi dieselkäyttöinen. 1,2-litraisesta, uudesta kolmisylinterisestä bensakoneesta saadaan 72 hevosvoimaa, 1,6-litraisesta nelisylinterisestä bensapadasta 115 heppaa ja 1,6-litraisesta turbodieselistä 92 kaakkia.

Pariisin autonäyttelyssä syyskuussa esiteltävä auto valmistetaan Espanjassa.

301:n myynti alkaa Turkissa marraskuun alussa, ja sen jälkeen ovat vuorossa muun muassa Itä-Eurooppa, Venäjä, Ukraina, Kreikka, Pohjois-Afrikka, Lähi-itä ja tietyt Latinalaisen Amerikan maat.

Pohjoismaihin autoa ei tuoda.

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Olitko paikalla, kun Kuopion Prisma avattiin?

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut