Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu

1 l piimää

75 g hiivaa

3 dl tummaa siirappia tai leipäsiirappia

3 dl kaljamaltaita

3 dl vehnä- tai ruisleseitä

3 dl ruisjauhoja

1 rkl suolaa

10 dl vehnäjauhoja

Leivän voiteluun:

1 rkl siirappia

3 rkl vettä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää siirappi, kaljamaltaat, leseet, suola ja vehnäjauhot. Anna kohota noin 1,5 tuntia. Voitele leipävuoat voisulalla tai margariinilla. Jaa taikina kolmeen reilun litran vetoiseen leipävuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 2 tuntia. Voitele paiston loppuvaiheessa leivät siirappi-vesiseoksella. Kumoa ja jäähdytä liinan alla. Parhaimmillaan leipä on seistyään viileässä kahdesta kolmeen päivään.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut