Luksus-matkailuautoja myyty Kuopiosta jo kaksi

Tämä kuva ei ole hotellin sviitistä vaan Morelo Palace 95 MS -matkailuautosta. Pertti Larvanto kertoo, että 2,5 metriä leveän auton ajaminen vaatii hieman kokemusta. Teppo Komulainen

Teppo Komulainen

Hinnat alkavat Suomessa varusteineen ja veroineen noin 200000 eurosta, joten ihan joka pojan matkailuautoksi saksalaisesta Morelosta ei ole.

Kaksi Moreloa kuopiolainen Caravan Larvanto on kuitenkin ehtinyt jo luovuttaa. Yksi meni Helsinkiin, toinen Itä-Suomeen muttei Kuopioon.

–80 prosenttia asiakkaistamme tulee muualta, Caravan Larvannon yrittäjä Pertti Larvanto kertoo.

Morelo on aivan uusi luksusmatkailuautoihin erikoistunut merkki, jonka ydinjoukko on työskennellyt aiemmin kilpailevassa Concordessa.

Larvanto innostui tulokkaasta jo 2010, kun se esittäytyi protomallillaan messuilla Düsseldorfissa.

Varustelista on pitkä, ja esimerkiksi kaikki kaapistot ja seinät tehdään Saksassa yksilöllisesti.

–Perusidea on, että tänne voi muuttaa vaikka asumaan, Larvanto esittelee ensimmäistä Kuopioon tuotua Moreloa.

 

Kyseinen Morelo Palace 95 MS maksaa lisävarusteineen 281852 euroa. Summasta noin 40000 euroa kertyy varusteista.

Tämä Manin alustalle tehty, peräti 2,5 metriä leveä auto painaa kymmenen tonnia, joten tällä varustelulla sen ajamiseen vaaditaan perinteinen kuorma-autokortti. Vaihteisto on 12-portainen automaatti.

Erityisesti makuuhuone on huomiota herättävän upea – kuin hienosta hotellista. Korkeampana versiona makuuhuoneen alle jäävään talliin saisi mahtumaan vaikka Smart-kaupunkiauton.

Larvanto kertoo, että auto herätti suurta kiinnostusta ollessaan esillä syyskuun puolivälissä Caravan 2012 -näyttelyssä Lahdessa.

 

Innostusta osoittaa sekin, että SF-Caravan Matkailuautoilijoiden järjestämälle tutustumismatkalle tehtaalle Schlüsselfeldiin on lähdössä 20. lokakuuta täysi, 58 hengen bussilastillinen väkeä ja lisäksi vielä kymmenkunta henkeä omilla kyydeillä. Tulijoita olisi ollut enemmänkin, vaikka kukin maksaa matkansa itse, Larvanto huomauttaa.

Pelkästään luksusmerkeillä matkailuautoliike ei voi Suomessa elää, koska kappalemääräinen myynti on hyvin vähäistä. Larvanto odottaa myyvänsä ensi vuonna kolme Moreloa.

Hintahaitaria on Caravan Larvannollakin siksi laidasta laitaan. Muut yrityksen edustamat merkit ovat Niessmann+Bischoff, Hymer ja Carado.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut