En saa miehiä pysymään rinnallani

Miksi miehet pakenevat? Olen joitakin vuosia sitten pitkästä suhteesta eronnut 29-vuotias nainen. Elämäni on nykyisin kunnossa: minulla on työpaikka, koti ja pidän itsestäni huolta. Omasta mielestäni olisin ihan varteenotettava tyttöystäväkandidaatti.

Mutta! Aina kun tutustun uuteen miesystäväehdokkaaseen, juttu ajaa karille juuri kun olen ihastunut ja haluaisin edetä. Miehet kuitenkin muuttuvat tässä vaiheessa tympeiksi, eivät vastaa viesteihin eivätkä puheluihin ja juoksevat karkuun .

Ystävilläni on samanlaisia kokemuksia. Olemme miettineet, että nykyään kumppanin etsinnästä on tullut vielä saattaa löytyä parempi -tyylistä metsästystä. Pitäisikö osata pelata ja olla vaikeasti tavoiteltava? Miten saada mies kiinnostumaan minusta ja pysymään rinnalla?

Kyllästynyt

Aino vastaa:

Sopivan kumppanin löytäminen ei ole helppoa ja on tavallaan pieni ihme tavata henkilö, jonka kanssa kokee sielujen sympatiaa. Olet ilmeisesti tähän saakka tutustunut vääränlaisiin miehiin, jotka eivät ole olleet sellaisessa elämänvaiheessa, jossa haluaisivat sitoutua pidemmäksi aikaa.

Nykyajalle on uskoakseni leimallista, että seuraa haetaan vähemmän vakavalla tarkoituksella ja halutaan ehkä nauttia vapauden tunteesta. Miehet saattavat pelästyä joutuvansa ikään kuin ansaan, jos eivät itse kyseisessä vaiheessa ole halukkaita sitoutumaan. Sinussa itsessäsi ei tarvitse olla mitään vikaa, mutta et vain ole vielä kohdannut sinulle sopivaa kumppania.

On turhauttavaa toistuvasti pettyä hakiessaan vakavasti otettavaa seurustelusuhdetta. Mieleeni tulee jostain lukemani parisuhteeseen liittyvä vertauskuva: "Mitä tiukemmin yrität puristaa hiekkaa nyrkissäsi, sitä varmemmin se valuu pois. Mutta antaessasi hiekan olla vapaasti kädessäsi, se pysyy siinä vaikeuksitta."

Ongelmanasi saattaa olla se, että etenet mahdollisen miesystäväehdokkaasi kanssa liian nopeasti ja pelästytät hänet, jos tahti on hänestä liian ripeä. Varteenotettavaan mieheen kannattaa tutustua kiirettä pitämättä, jos etsii hänestä pitkäaikaista kumppania.

Mikä sitten tekee sinusta kiinnostavan? Ajattelen niin, että ihminen on kaikkein kiinnostavin silloin, kun hän on aidosti oma itsensä ja oma persoonansa vetämättä mitään roolia tai pelaamatta mitään peliä. Kun ihminen on sinut oman itsensä kanssa, hänessä on eniten vetovoimaa. Jos hän on lisäksi kehittänyt itseään monipuolisesti siten, että hänessä on laaja-alaisuutta ja kontaktipintaa monien erilaisten asioiden ja ihmisten suhteen, valinnanvara sopivan kumppanin löytämiseksi laajenee.

Mutta tällaiset asiat ovat pitkälti makuasioita, enkä pysty asettumaan ikäisesi nuoren miehen asemaan, jotta tietäisin, millainen nainen häntä kiinnostaa. Luulenpa, että et kohtaa sielunkumppaniasi etsimällä häntä, vaan tapaat hänet ehkä silloin, kun vähiten osaat sitä odottaa!

Aino Pulkka on iisalmelainen psykologi ja perheterapeutti. Lähetä kysymys sähköpostitse ainonpulkassa@savonsanomat.fi, lomakkeella Savon Sanomien verkkosivuilla vapaalla-osiossa tai postitse Savon Sanomat, Ainon pulkassa, PL 68, 70101 Kuopio.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Savon Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut