Tarinoita, kuvia ja piirroksia pakkaspäivien ilonhetkistä: Pirtin koulun 3C-luokka sukelsi lumileikkien ja talviliikunnan riemuihin

Olga ja Selja Pöyskö nauttivat talvesta Kallaveden jäällä. Satu Pöyskö

Kuopiolaisen Pirtin alakoulun 3C-luokka on yksi Savon Sanomien medialuokista. Luokanopettaja Sari Saastamoisen johdolla oppilaat ovat pukeneet sanoiksi ja kuviksi talviset tunnelmat.

Lumilinnojen rakennus

Lumilinnojen rakennuksen aikana voi jutella, käyttää mielikuvitusta ja pelleillä. Lumilinnaan voi tehdä erilaisia tavaroita ja yksityiskohtia. Lumilinnat voivat olla pieniä tai isoja, lyhyitä tai pitkiä. Niistä voi tehdä erinäköisiä esimerkiksi kuutioita tai ympyröitä. Lumilinnoista voi tehdä vaikka kaksi- tai kolmekerroksisia. Niihin voi tehdä mäkiä, mutta kattoa ei aina tarvitse olla.

Ulkona on hauskempaa

Talvessa on paljon hauskaa. Voi pomppia ja kiipeillä sekä juoda lämmintä tai kylmää kaakaota. Talvessa paljon kipinää on ja talvessa kaikki kivaa on. Talvella ulkona voi tehdä lumiukkoja ja lumilinnoja. Ja naapurin kanssa rakentaa kaikkea kivaa lumesta.

Sisällä on mukavaa, mutta ulkona on paljon hauskempaa. Voi lasketella tai olla pulkkamäessä. Rakentaa voi vaikka lumiliukumäen. Kannattaa olla ulkona, voi nähdä revontulia. Voi myös käydä laavulla. Eli ole enemmän ulkona!

Jääkiekko

Jääkiekko on parasta, koska talvella voi käydä ulkojäillä. Ulkojäillä tarvitaan ainakin kypärä, luistimet, jääkiekkohanskat ja maila. Ulkojäillä voi vedellä mailalla patjoihin tai pikku maaleihin. Jääkiekossa voi luistella, pelata ja kilpailla. Ulkojäillä voi myös harjoitella taitoja esimerkiksi kuljettamista ja voimaa. Jos on paljon porukkaa, voi tehdä joukkueet ja pelata. Joku saattaa olla tuomari, hänelle ei valiteta tai kysellä. Tuomari päättää maaleista, jäähyistä ja järjestyksestä.

Hiihto

Hiihtäminen on kivaa. Me tiedämme kaksi eri tapaa hiihtää, ne ovat ihan perushiihto ja sitten luisteluhiihto. Luisteluhiihdon harjoitteleminen on kivaa. On kivaa, kun kouluissa hiihdetään. Hiihtämisessä koko ihminen liikkuu paljon.

On kivaa hiihtää mäkeä alas, jäälläkin on kivaa hiihtää, kun näkee hienoja maisemia. Hiihdossa on sekin kivaa, että aika menee nopeasti

Luistelu

Luistelussa on vaikeaa luistinten sitominen. Luistelussa on erilaisia lajeja. Esimerkiksi taitoluistelu, jääkiekko ja vapaaluistelu. Jokainen laji on omanlaisensa. Jääkiekossa pitää tehdä maaleja, taitoluistelussa tehdään temppuja ja vapaaluistelussa luistellaan vapaasti. Luistelusta pitää monet lapset ja aikuiset. Suosi ulkojäitä!

Iloja lumesta

Talvella voi hypätä pehmeään lumikasaan ja tehdä lumessa kuperkeikkoja. Kun on nuoskalunta, voi tehdä lumiukkoja, lumilinnoja ja muita lumirakennelmia. Voi myös olla lumisotaa. Mäenlasku on tosi kivaa pulkalla ja luistavilla suksilla. Voi viilettää tosi kovaa vauhtia. Voi myös luistella kovaa. Lumivuorelle on kiva kiivetä ja nousta seisomaan, niin on tosi korkealla. Lumivuorelta voi hyppiä alas ja olla vuorenvalloitusta. On kiva kaivautua lumikasaan. Voi vaikka tehdä syvän lumikuopan ja mennä sinne. Jos tekee kavereiden kanssa lumilinnan, siitä voi tulla tosi hieno ja iso. Voi myös tehdä pitkän lumimadon, johon mahtuu monta ihmistä. Retkelle on kiva lähteä, kun paistaa aurinko.

Lumivuorella

Olin kavereiden kanssa hyppykisaa lumivuorella. Yritettiin hyppiä niin pitkälle kuin pystyimme. Vähän tuli riitaa, mutta se loppui nopeasti. Lumikasa oli tosi iso, mutta pystyttiin silti hyppiä. Kisa päättyi tasapeliin. Sitten lumikasa meni pilalle sen takia, kun hypittiin paljon.

Runo talven riemuista

Ulkona on riemua, ilosta voi myös riehua. Hiihdossa voi kiemurrella, mutta pulkkamäessä voi riehua. Ulkona on paljon pulkkamäkiä, sisällä on paljon sisäväkeä. Ulkona on liian kylmä.

Runo kissasta ja lumesta

Uninen kissa käveli pehmeän lumen päällä ja upposi kylmään hankeen. Mutta kun se oli uponnut, niin ei siellä enää ollut kylmä. Naapurin Kaisa-tyttö tuli juuri ulos leikkimään kavereidensa kanssa.

Kaisa kuuli kissan maukumista. Hän nosti kissan syliinsä ja vei kissan sen omaan kotiin.

Pirtin kolmosluokkalaisten talvisia tarinoita

Kirjoituksia koululta: Kalevalan koulun 3A pohti maailman menoa

Harry Pottereissa kiehtoo kasvutarina

Uutisia koululta: Sammalselän koulun perheviesti hiihdetään jo 40. kerran

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut