Pirtin kolmosluokkalaisten talvisia tarinoita

Jelissa Jäntti ja Maisa Rönkkö nauttivat pakkaslumesta. Jelissa Jäntti

Luka Sopanen, Jesper Kytömaa, Aleksi Riikonen, Vilho Horto

Tositapahtumiin perustuva tarina talven riemuista

Kaaduin valkoiseen ja pehmeään lumeen isolta lumikasalta. Olin leikkimässä kavereitteni Venlan ja Mean kanssa korkealla lumikasalla. Sitten tuli iso aura–auto, joka vei pois valtavan lumikasan, jolla me juuri olimme leikkineet kivaa leikkiä.

Me lähdimme aura-autoa piiloon toisen kasan taakse. Meitä pelotti, että aura-auto tulee hakemaan sen kasan, minkä takana olimme. Kun aura-auto sitten tuli, me lähdimme äkkiä Venlan pihaan tekemään stuntteja. Me halusimme kuvata temput ja siksi laitoimme Venlan puhelimen aidalle. Ykskaks Venlan puhelin tippui aidalta toisen taloyhtiön pihaan. Me lähdimme hakemaan sitä. Meidän piti kiertää hirmu pitkä matka, jotta pääsimme toiselle pihalle. Kun olimme toisen taloyhtiön pihalla, emme meinanneet löytää Venlan valkoista puhelinta. Onneksi Venla löysi puhelimen. Se oli ihan luminen ja se oli mennyt ihan lumihangen pohjalle. Venlan puhelimelle ei kuitenkaan tapahtunut mitään. Me kaikki olimme ihan jäässä ja päätimme, että jatketaan leikkejä joku toinen päivä.

Jääkiekko

Ulkojäillä voi harjoitella, vaikka kuinka paljon jääkiekkoa tai luistelua ilmaiseksi.

Omassa pihassa voi myös harjoitella laukomista.

Ulkojäillä ja hallissa kannattaa olla eri luistimet. Jääkiekko on talviurheilua, jota pelataan luistinten ja mailan kanssa.

Jääkiekko ei ole mikään helpoin laji, nimittäin siihen tarvitsee tasapainoa ja terävät luistimet.

Jääkiekko on kiva laji, koska sitä voi harrastaa talvella vapaa-ajalla ulkojäillä.

Ja jos innostuu jääkiekosta niin kannattaa alkaa pelaamaan joukkueessa, mutta se tietenkin maksaa.

Jääkiekko on talviurheilua, jota pelataan luistellen mailan kanssa. Kiekkoa yritetään laukoa maaliin mailalla. Jääkiekkoa voi pelata ulkojäillä tai jäähallissa.

Jääkiekko ei ole mikään helpoin laji eli siihen tarvitsee hyviä taitoja. Jääkiekossa tarvitaan ennen kaikkea luistelutaitoja.

Ulkojäillä on kylmempää kuin jäähallissa. Jääkiekko ulkona on kivaa, koska sitä voi pelata vapaa-ajalla ilmaiseksi. Jos haluaa pelata joukkueessa, niin se tietenkin maksaa.

Tarina Ellasta ja Sofiasta pulkkamäessä

Ella ja Sofia olivat pulkkamäessä. Ella laski liukurilla ja Sofia pulkalla. Pulkkamäen jälkeen he menivät kahvilaan juomaan kuumat kaakaot. Kaakaon jälkeen he menivät takaisin pulkkamäkeen. Kun Sofia laski pulkalla, hän kaatui ja lensi puuhun ja tippui suoraan naama edellä lumeen. Sofian päälle laski Ella. Sofialla murtui käsi ja Ellalla jalka. Ellan iskä laski meidän viereemme ja kysyi: sattuiko ja soitti ambulanssin. Sofia ja Ella lähtivät sairaalaan tosi nopeasti. He olivat sairaalassa viisi kuukautta. Kun he parantuivat, he lähtivät heti takaisin pulkkamäkeen.

Pulkkamäessä on kivaa

Kerran minä ja kaverini lähdimme laskemaan mäkeä meidän lähimäkeen. Siellä mäen alla on pieni tunneli, jonka suulle kaverini kaatui. Se näytti tosi hauskalle, mutta se ei ollut hauskaa.

Pieni mäki näytti tosi suurelle laskettaessa, mutta todellisuudessa se oli aika pieni. Minä yleensä kierähdän ympäri kesken mäen, mikä on tosi hauskaa. Mäen laskemisessa kavereiden kanssa aika kuluu tosi nopeasti. Ennen pimeää me lähdimme iloisina pulkat mukanamme kotia kohti. Hiljaisuus puhkeaa, kun kaverini keksii hauskan vitsin ja molemmat repeämme nauruun. Joskus mäenlaskussa voi sattua jotain, mutta tänään ei. Se on kyllä hyvä juttu, totean. Ajatukseni pursuaa ulos, kun sanon että minulla oli kivaa kavereiden kanssa

Tarina talven riemuista

Olipa kerran parhaat kaverit. He olivat samalla luokalla. He halusivat voittaa aina, jos oli kisa. He kysyivät joka päivä koulun jälkeen vanhemmiltaan, milloin olisi luistelua tai muuta talviliikuntaa. He odottivat joka kesä, milloin talvi tulisi.

Kun talvi sitten tuli, he laskivat joka päivä mäkeä, luistelivat tai vaikka laskettelivat. Mutta he vihasivat hiihtoa. Hiihto oli heidän mielestään vaikeaa, he olivat aina hitaimpia koulussa. Heidän mielestään koulussa hiihdetään liikaa ja luistellaan liian vähän. He miettivät yksi ilta koulun jälkeen, että pitäisikö sanoa opettajalle asiasta. Kun he seuraavana päivänä sitten sanoivat opettajalle, niin opettaja suostui. Koko luokka ja luokkalaisten vanhemmat suostuivat kaverusten ideaan.

Luistelua ja mäenlaskua oli seuraavalla viikolla kerran molempia ja ei yhtään kertaa hiihtoa. Seuraavalla viikolla oli kaksi kertaa hiihtoa. No eiväthän kaverukset pitäneet ideasta, mutta mitä he sille voivat.

Kun opettaja hiihti kaverusten kanssa, heidän piti hiihtää yhtä kovaa. Kun tunti loppui, he olivat innoissaan. Koko luokka kuuli seuraavana päivänä opettajalta uutisen, joka ei miellyttänyt kaveruksia. Nimittäin koko koululla olisi hiihtokilpailu.

Kaverukset halusivat voittaa, joten he rupesivat heti seuraavana päivänä harjoittelemaan hiihtoa. Mutta ei sitä heti voi oppia. He hiihtivät joka päivä. Kun kisa viimein oli päästä, he olivat jo luokan nopeimpia. Opettaja valitsi kisaan kaverukset, koska he olivat nopeita. Kisa loppui, kaverukset voittivat kisan ja tykkäsivät kaikista talviurheiluista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut