Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirjoituksia koululta: Kalevalan koulun 3A pohti maailman menoa

Helmikuun alussa kouluissa vietetty Uutisten viikko innosti kuopiolaisen Kalevalan koulun 3A-luokan oppilaita toimittajiksi. Luokanopettaja Tanja Pekkasen ohjauksessa syntyi mielipidekirjoituksia, tarinoita ja runoja, jotka ovat tässä jatkona.

Kotimaamme on Suomi

Meistä on hyvä, että Suomi on hyvä maa asua ja lapsilla on turvallista olla. On hyvä asia, että Suomessa asuvat lapset saavat käydä koulua ilmaiseksi. On myös hyvä, että kouluissa on ilmainen ruoka, koska kaikilla maailman lapsilla ei ole ilmainen koulu tai ilmainen kouluruoka. On myös hyvä asia, että Suomessa asuvilla lapsilla on lapsenoikeudet. Sekin on hyvä, että Suomessa asuvilla lapsilla on mahdollisuus päästä puhumaan luotettavan aikuisen kanssa, jos heillä ei ole kaikki hyvin. On mukavaa, että Suomessa lapset pääsevät talvisin leikkimään lumessa ja kesäisin uimaan jne.

On onni, että Suomessa on niin hyvä lääketiede. On todella hyvä asia, että Suomen presidentti on hyvä ja rakastava. On hyvä, että Suomen laki on tehty niin hyvin, että Suomessa on hyvä asua ja vierailla. On hyvä, että Suomen rakennuksissa on hyvä sisäilma.

Suomi on kaikin puolin hyvä maa.

Koulun välitunnit ovat liian lyhyitä

Koulun välituntien pitäisi olla vähintään kahdenkymmenenviiden minuutin pituisia.

Koulun välitunneilla ei kerkeä tehdä mitään. Viidentoista minuutin välitunnit ovat liian lyhyet leikkimiseen, koska pukemiseen menee jo viisi minuuttia ja kun astuu ulos, kellot soivat melkein heti. Tunneilla ei muuten jaksa, jos välitunnit ovat liian lyhyitä.

Jos ei jaksa tunneilla ja särkee päätä, niin lapsi ei ole ollut tarpeeksi ulkona, joten lapsi ei voi keskittyä ja ei opi.

Senkin korona

Korona-aika on saanut nuoret liikkumaan vähemmän ja myös pelaamaan enemmän koneilla ja se on tosi huono asia. Täällä Kalevalan koululla on ollut jonkun verran koronatartuntoja, ja osa on joutunut korona-aikana karanteeniin.

Harrastustoimintaa on vähemmän, joka on saanut lapsia pelaamaan enemmän.

Yksi syy on varmaan se, että liikuntapaikat ovat niin kaukana.

Olemme käyneet kavereiden kanssa ulkona. Jotkut ovat liikkuneet vähemmän.

Kouluruoka

Kaikissa kouluissa salaatin ainekset voisivat olla erilleen.

Se motivoisi lapsia syömään salaattia, kun he saavat itse pinota oman salaattinsa.

Kouluissa pitäisi olla ainakin kolme kertaa vuodessa päivä, jolloin oppilaat saisivat ehdottaa erilaisia ruokia.

Lehtopöllö

Lehtopöllö lentää pesästään kauniiseen yöhön,

alkaahan hän jo työhön.

Keskellä yötä hän kukkuu,

työtä vaan kokonaan nyt on pöllön yö.

Aamu alkaa sarastaa,

pesään hän lennähtää nukkumaan.