3. Juhannusneito-finalisti Neea Honkonen

21, Lapinlahti, rakennustekniikan insinööriopiskelija

Hain mukaan Juhannusneito-kisaan, koska tykkään esiintyä ja jutella ihmisten kanssa ja olen todella ulospäinsuuntautunut, puhe ei minulta lopu. Harrastan crossfitia, neulomista ja koirien kanssa rally-tokoa, agilitya. Olen rempseä räpätäti, aurinkoinen ja aina ystävällinen kaikille.

ÄÄNESTÄ TÄSTÄ

Katso video

Näin Neea jatkoi lauseita

Tänään minä olen... kesäfiiliksissä! Ulkona alkaa nurmikko vihertämään ja siellä jopa tarkenee kevyemmälläkin varustuksella. Tänään on vapaapäivä ja ajattelin lähteä koirien kanssa metsään, kun sieltä on lumet vihdoin sulaneet. Illalla ajattelin vielä ikkunat pestä, koska ne ovat täynnä Uunon ja Dillen nenänjälkiä.

Erikoisinta minussa on... hämäävä ulkokuori. Äiti on minusta kasvattanut omillaan pärjäävän nuoren naisen, jolta hoituu kaikki kodin remontoinnista autonrenkaiden vaihtoon asti. En jää neuvottomaksi, oli tilanne millainen tahansa ja siitä olen meikän super-mammalle ikuisesti kiitollinen!

Kymmenen vuoden päästä... toivon olevani yhtä onnellinen kuin nyt. Toivon, että työurani on lähtenyt rullaamaan hyvin. Toivon myös, että olen silloin jo päässyt porukoiden ja anoppilan ulko-oveen ruuvaamaan mummola-kyltit. Niin, ja eihän muutama lisälemmikki ja harrasteautokaan pihassa ketään satuta…

Jos saisin valita... kumpparit jalkaan joka aamu, niin tekisin sen ilman minkäänlaista epävarmuutta. Kumpparit kunniaan, parempia kenkiä ei ihminen voi omistaa!

Arvostan eniten... ihmisiä, jotka kohtelevat eläimiä hyvin. Se kertoo ihmisestä kaiken, mitä minun tarvitsee tietää. En luota ihmiseen, jonka sydän ei sula söpöille kissavideoille. Ja Dillelle lässyttämällä ansaitsee extra-pisteitä! Arvostan myös Remontti-Reiskan YouTubea. Voi pojat, että olisi vinot tapetit ja hutera terassi ilman Remontti-Reiskan tutoriaaleja.

Laukussani on tällä hetkellä... lompakko, huulirasva, koiranpanta, kakkapusseja, mittanauha, torx-sarja ja tapettirullan etiketti. Pitäisi käydä lisää tapettia hakemassa, kun joku (minä) mitoitin vähän metsään tuon vierashuoneen...

Suurin haaveeni... on rakentaa oma maatila, jonne mahtuu jos jonkinlaista elukkaa ja ötökkää, suuren perheen lisäksi. Pihalle täytyy myös rakentaa iso autotalli ja maalauskammio, jotta tuo miekkonenkin viihtyisi välillä kotona…

Hauskin juttu... on meidän elukoiden teema-nimet. Kissat ovat Uuno ja Spede (Turhapuro ja Pasanen). Tsekinpaimenkoirat puolestaan ovat Dille ja tuleva pentu tietenkin Jönssi. Paitsi, että tuleva pentu on narttu, joten nimi täytyi muokata Jönssiinaksi. Sitten on vielä hänen ylhäisyytensä sheltti Princess Zara. Ankkojen nimet ovat vielä mietinnässä, mutta ette tule niihinkään pettymään.

Maailman mahtavin... juttu on ihanat naapurit! Viereisen maatilan väki on meidän pihaa talvella aurannut ja kiskonut meitä ojasta useampaankin otteeseen, kun tuo tiellä pysyminen on osoittautunut yllättävän haasteelliseksi täällä sivuteillä. Toinen naapuri puolestaan saa aina jutuillaan nauramaan ja auttaa milloin missäkin. Mainittakoon vielä naapurimökin mummu, joka aamuisin keittää meidänkin kissoille aamupuurot kuin omilleen. Täällä on meidän kaikkien hyvä asua.

Olen oppinut..., että omana itsenään pärjää elämässä parhaiten. Ei pidä liikaa miettiä asioita, senkus vaan antaa palaa. Elämä on tässä ja nyt, siitä pitää nauttia.

Tiedän, että... olen tehnyt oikean valinnan sinä päivänä, kun päätin tänne Pohjois-Savoon muuttaa. Tuntuu, kuin olisi kotiin tullut. Ihmiset ovat täällä aivan mahtavia ja olen saanut paljon hyviä ystäviä, mahtavia luokkalaisia ja toinen toistaan ihanampia työkavereita.

En ole koskaan... koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka eivät tykkää salmiakista. Ihan parasta herkkua!

Rakastan... elämää. Rakastan, kun kesä tulee ja pääsee touhuamaan. Rakastan perhettäni, joka aina tukee ja kannustaa. Rakastan eläimiäni, jotka käpertyvät joka ilta sänkyyni nukkumaan. Rakastan alaa, jolle päätin lähteä. Rakastan siivoamista ja puhdasta, kaunista kotia. Rakastan maaseutua, jossa voi temmeltää ja seikkailla koirien kanssa päivittäin. Rakastan laittaa ruokaa ja leipoa. Rakastan, kun mies istuu likaisilla työvaatteilla vaalealle sohvalle… Okei, viimeinen oli vitsi, Emppu jos luet tämän, niin ota neuvosta vaari!

Tänä kesänä… toivon oppivani työharjoittelussa paljon uusia asioita. Toivon myös, että päästään kaikki fiilistelemään kesän juttuja, kuten uimista, grillaamista ja hyttysiä. Toivon myös, että minun kasvimaa ja kesäkukat menestyvät paremmin kuin viime vuonna… Ennen kaikkea toivon, että elämä alkaisi palautumaan ”normaaliksi” ja päästäisiin taas nauttimaan toistemme seurasta. Niin, ja tietysti että meidän Skylinen moottori ei tänä kesänä losahda.

ÄÄNESTÄ TÄSTÄ

Äänestä suosikkisi Juhannusneito-kisan voittoon! – Tutustu viiteen upeaan finalistiin

1. Juhannusneito-finalisti Petra Autio

2. Juhannusneito-finalisti Kaisa Hietapakka

4. Juhannusneito-finalisti Viivi Leminen

5. Juhannusneito-finalisti Milla-Moona Miettinen

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut