Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viisuvoittaja Måneskin nousi Rooman kaduilta supersuosioon – bändin nimi tarkoittaa...

Måneskin tuli Rooman kaduilta tosi-tv-kilpailu X-Factorin ja Sanremon musiikkifestivaalien kautta vuoden 2021 Euroviisujen voittajaksi ja yhdeksi tämän hetken suosituimmista sekä trendikkäimmistä bändeistä.

Måneskin koostuu neljästä nuoresta italialaisesta. He ovat laulaja Damiano David, 22, basisti Victoria De Angelis, 21, kitaristi Thomas Raggi, 20, ja rumpali Ethan Torchio, 20. He ovat kotoisin Roomasta, lukuun ottamatta Victoria De Angelisia, joka on tanskalainen äitinsä puolelta. Tästä juontaa juurensa myös bändin nimi, Måneskin, joka tarkoittaa kuunvaloa tanskaksi.

Nyt heidät tunnetaan ympäri maailmaa ja heidän kappaleensa ovat kaikkien suosiossa, vaikka osa niistä onkin italiaksi.

Bändi on yhtäkkisestä suosiostaan hyvin onnellinen ja sanonut eri haastatteluissa tämän tuovan uusia mahdollisuuksia, muun muassa tilaisuuden kokeilla uusia asioita tulevaisuudessa heidän lauluissaan.

BBC : n haastattelussa bändin basisti Victoria De Angelis sanoi viimeajan suosion antaneen bändille täydellisen tilaisuuden kokeilla uusia asioita, sillä heidän tavoitteensa on aina ollut laulaa sekä englanniksi että italiaksi.

Maan sisällä bändi on ollut suosittu jo monta vuotta, mutta suurin osa uusista, Euroviisujen tuomista faneista, ovat Italian ulkopuolelta.

Tulevaisuudessa Måneskin aikoo tuottaa uuden albumin, jatko-osan vuoden 2021 alussa julkaistulle Teatro d’ira Vol.1 - levylle.

Rockol.it- sivuston haastattelussa bändi kertoi myös lähtevänsä kiertueelle sekä Italiaan että Eurooppaan.

Måneskin voitti Euroviisut toukokuussa tuoden Italialle voiton, kun edellisestä viisuvoitosta oli kulunut yli 30 vuotta.

Måneskinin voittokappale Zitti e buoni (Hiljaa ja kiltisti) sekä monta muuta kappaletta bändin aikaisemmilta levyiltä ovat olleet melkein kaikkien listojen kärjessä aina Euroviisuista lähtien. Esimerkiksi I wanna be your slave ja Zitti e buoni ovat molemmat päässeet Iso-Britannian arvostetulle singlelistalle, jonne euroviisuvoittajat tai ei-englanninkieliset laulut pääsevät hyvin harvoin.

Bändi on myös päässyt Spotifyn 200 kuunnelluimman artistin joukkoon noin 18 miljoonalla kuukausittaisella kuuntelijalla.

Måneskin sai alkunsa vuonna 2015, kun David ja De Angelis alkoivat tehdä yhteistyötä. Hieman myöhemmin myös Rаggi ja Torchio tulivat mukaan. Alkuaikoina bändi soitti Rooman kaduilla ja osallistui muutamaan pieneen musiikkikilpailuun menestyksekkäästi.

Vuonna 2017 he osallistuivat Italian X-Factoriin, missä he sijoittuivat toiseksi. Ohjelma teki bändin tunnetuksi koko kansalle ja sai heidän uransa kunnolla alkuun. Samana vuonna Måneskin julkaisi ensimmäisen levynsä, Chosen, joka myi Italiassa moninkertaisesti platinaa.

Seuraavana vuonna, 2018, julkaistiin albumi Il ballo della vita (Elämän tanssi), joka sekin myi moninkertaisesti platinaa. Samana vuonna bändi teki ensimmäisen kiertueensa, joka ulottui Italiasta Eurooppaan. Kiertue oli menestyksekäs, sillä monet konsertit myytiin loppuun.

Monien loppuunmyytyjen konserttien ja platinasinglejen jälkeen Måneskin päätti osallistua vuonna 2021 Italian arvostetuimpaan laulukilpailuun, Sanremon musiikkifestivaaleille. Ja loppu on historiaa.

Bändi tekee kappaleita sekä englanniksi että italiaksi. Niiden sanomat vaihtelevat rakkauden tärkeydestä siihen, kuinka tärkeää on olla oma itsensä. Viimeksi mainittu tulee esiin erityisesti voittokappaleessa Zitti e buoni. Basisti Victoria De Angelis kertoi kappaleen puhuvan juuri tästä, sekä siitä, että tekee asioita, jotka tuntee itse oikeiksi, välittämättä muiden sanomisista Rockol.it- sivuston haastattelussa.

Kirjoittaja kuuluu Savon Sanomien nuorten toimitukseen.