Herukkaletut

3 munaa

3 dl maitoa

2 tl sokeria

0,5–1 tl inkivääriä

suolaa

2 tl leivinjauhetta

3 dl vehnäjauhoja

1,5 dl ruisjauhoja

1 dl pullomargariinia

Täytteeseen

7 dl musta- tai viherherukoita

1–2 rkl sokeria

2–3 rkl perunajauhoja

 Vatkaa munat ja maito.

Lisää kuivat aineet ja lopuksi margariini.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Anna taikinan turvota hetki.

Soseuta herukat sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon sokeri ja perunajauhot.

Paista letut miedolla lämmöllä.

Laita lettupannuun ruokalusikallinen taikinaa sitten 0,5 rkl herukkasosetta ja sen päälle vielä taikinaa niin, että sose peittyy.

Kun alapuoli on paistunut, käännä ja paista toinenkin puoli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.