Jauhelihakastike

0,5 sipuli

200 g jauhelihaa

2 rkl vehnäjauhoja

3–4 dl vettä

0,5–1 tl suolaa

1 tl paprikajauhetta

 

ripaus valkopippuria

ripaus musta- tai chilipippuria

1 rkl ketsuppia

2–3 rkl maitoa tai kermaa

 

Kuori ja hienonna sipuli.

Ruskista jauheliha.

Lisää sipuli ja hauduta hetki.

Ripottele päälle jauhot ja sekoita.

Lisää joukkoon vesi ja sekoita.

Mausta kastike.

Hauduta n. 10 min.

Lisää maito tai kerma ja sekoita.

Lisää vettä, jos on tarpeen (=säädä kastikkeen paksuus).

Tarkista maku.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Teemat

Koronavirus on surmannut jo 700 000 henkeä, mutta ihmiskunnan historiasta löytyy pahempiakin tappajia – Musta surma tuhosi 1300-luvulla jopa puolet Euroopan väestöstä

Outi Lähde kokee olevansa ”ässä”, mutta harrastaa silti seksiä – ”Minulle on tärkeää, että kumppani nauttii ja itse saan läheisyyttä”

Haluatko tekemään lehteä – hae Savon Sanomien nuorten toimitukseen

Kävelystä saa pienten muutosten avulla tavallista tehokkaampaa – katso personal trainerin vinkit

Veikko vastaa: Onko 30 prosenttia lihaa sisältävä makkara terveellisempää kuin 90 prosenttia lihaa sisältävä?

Katinkullan perustajan Seppo Juurikon, 73, miljoonavelat vanhenivat vasta kuusi vuotta sitten – "En omista edes vaatteita, jotka minulla on ylläni"

Osaatko määritellä jugendin, tiedätkö mikä on installaatio? Tarkista tietosi tästä!

"Ajattelin jo, että olkoon koko vaaka!" – Jenny, 43, laihtui 20 kiloa vasta, kun lopetti yrittämästä

Nürnbergissä läsnä ovat niin joulu kuin natsimenneisyyskin – Turisti voi vierailla esimerkiksi oikeuspalatsin kuuluisassa huoneessa numero 600

"Tuntui uskomattomalta, että tällainen mahdollisuus tarjottiin" – Ryhmä espanjalaisia hoiva-avustajia muuttaa Kuopioon helpottamaan hoitoalan työvoimapulaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.