Näillä vinkeillä saat herkullisen kalasopan

Tiistaina 12. helmikuuta vietetään kansallista kalakeittopäivää. Herkulliseen kalasoppaan on lähes yhtä monta reseptiä kuin tekijääkin. Maan mainio kalasoppa syntyy helmikuussa vaikka Suomen Keittiömestarit ry:n puheenjohtajan Ulla Liukkosen vinkeillä.

Näin teet hyvän kalakeiton:

1. Valitse pyöreä kala, joka on raikas tuoksultaan ja kirkas näöltään. Perkaa kala ja ota kidukset pois, huuhtele hellästi.

2. Laita reilun kokoiseen kattilaan kylmää vettä ja kalanruoteet, kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Kun liemi on kirkas, lisää joukkoon sipulia, porkkanaa, valkopippuria, suolaa. Keitä hiljaa hymyillen puolesta tunnista tuntiin.

3. Jos haluat liemestä kirkasta, vatkaa pari munanvalkuaista, asettele kalaliemen päälle ja kas, massa kerää sakat pois. Lisää sitten perunat ja pippurit, myös maustepippuri sopii kalasoppaan.

4. Molskauta kala kattilaan vasta, kun perunat ovat melkein kypsiä. Kiivas keittäminen rikkoo kalan rakenteen. Rasvaisen kalan makua voi taittaa sitruunalla tai etikalla.

5. Juhlava kalakeitto syntyy, kun paistaa kalan erikseen. Valmis kala asetellaan lautaselle ja pitkään hautunut, maukas liemi kaadetaan päälle.

6. Viimeistele kalakeitto tuoreella tillillä, valmiissa sopassa se säilyttää kauniin värinsä.

Lisää kalakeittovinkkejä voi etsiä vaikka osoitteesta https://www.prokala.fi/kalakeittopaiva/.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tänään vietetään kansallista kalakeittopäivää, testaa tunnistatko kotimaiset kalat