Tätä Ikea-kaappia metsästetään kuumeisesti – kuulutko joukkoon?

Luulitko, että massatuotteita valmistavalta Ikea-jätiltä ei lopu tavara kesken?
Väärin!

On yksi huonekalu, jota metsästetään nytkin kiivaasti. Se on Ikea Stockholm 2017 -kaappi. Kaappia tulee silloin tällöin yksittäisiä kappaleita myymälöihin, mutta ne häviävät pian.

Myöskään verkkokaupasta kaappia ei ole tällä hetkellä saatavissa, vaikka äskettäin kaappia oli lyhyen aikaa siellä myynnissä.

–  Rottinkikaappi on ollut todella suosittu niin suomalaisten kodeissa, bloggaajien juokossa kuin sisustusmedioissakin, kertoo Ikean Commercial Activity Leader Johanna Vihonen.

Jos haluaa saada kaapin itselleen silloin, kun sitä on vain myymälässä, pitää olla nopea. Kun kaappeja tuli esimerkiksi Espooseen neljä kappaletta äskettäin, varastosaldo nollautui pian aukioloajan jälkeen.

Kaappia metsästetään paitsi kaupoista myös nettikirpputoreilta, kuten tori.fistä. Sivustolla on tälläkin hetkellä useita ostoilmoituksia kaapista.

Suosio saattaa toisinaan yllättää

Suuresta suosiosta johtuen kaapin metsästäjät ovat tuttu ilmiö asiakaspalveluhenkilöstölle.

– Pienemmissä erissä tuotettujen, rajoitetusti myynnissä olevien tuotteiden kohdalla asiakaspalvelumme neuvoo usein asiakkaillemme, milloin ja missä tuotteita on saatavilla, kertoo viestinnän asiantuntija Janina Myllynen Ikeasta.

Liian suuri kysyntä selittyy paitsi sillä, että erikoismallistoja tuotetaan pieniä eriä, ja toisaalta sillä, että yritys ei ole osannut valmistautua niin suureen kysyntään kuin mitä tuote on aiheuttanut.

Myös yksi matto oli ylitse muiden

Millä suosio sitten selittyy? Yksi syy voi olla se, että kaappi edustaa kaikkea, mikä on tällä hetkellä sisustajien himoitsemaa.

– Kauniit luonnonmateriaalit, kuten bambu, rottinki ja vaalea, luonnollinen puu ovat trendikkäitä ja suomalaisten mieleen, kertoo Consumer & Customer Engagement Manager Heidi Azinur.

Myös mielipidevaikuttajilla, kuten bloggaajilla, on joidenkin tuotteiden suosioon suuri vaikutus, hän huomauttaa.

Suomalaiset villiintyivät myös Stockholm-matosta muutamia vuosia sitten.

– Sitä myytiin Suomessa suhteessa eniten koko maailmassa, kertoo Vihonen.

Uusin villitys on HAY:n kanssa yhteistyössä syntynyt Ytterlig-mallisto.

– Tavarataloissa jonotettiin sitä lanseerauspäivänä, kertoo Azinur.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Teemat

Evoluutiopsykologi Markus J. Rantala haluaisi masennuksen hoidon keskittyvän syihin, ei oireisiin – "Lääkehoidon sijaan olisi huomattavasti tehokkaampaa palkata ja kouluttaa esimerkiksi personal trainereita"

Aineenopettaja Minna, 26, masentui opintojen aikana – "Oloni alkoi parantua hyvin pian sen jälkeen, kun aloin lisätä liikuntaa arkeeni"

Ovatko rahat tiukassa, mutta joululahjoja pitäisi ostaa? Tässä 25 pienen budjetin lahjavinkkiä

Psykologi Laura Stenroos tukee tosi-tv-ohjelmiin osallistuvia kuvausten aikana ja niiden jälkeen – "Saatamme käydä viidakossa puskapissalla ja samalla puida asioita"

Millaiset kasvihuonepäästöt lemmikeistä aiheutuvat? Veikko vastaa

Muutaman vuoden päästä kuluttajan kaikki luotot näkyvät yhdestä rekisteristä

Kilimanjaro on upea mutta olla myös julma – huipulla ei ole helppo hengittää, mutta sinne pääsy on kaiken vaivan arvoista

Urheilutoimittaja Ville Klingan vahvuudet ovat pukukoppipelaamisessa – "En uhreile terveyden takia vaan siksi, että se on niin saakelin kivaa"

Keksijä Harri Hämäläinen aloitti uransa kahdeksanvuotiaana – ensimmäiseksi hän keksi keinon rikastua

Kolumni: Teinitylytys osuu tarkasti kipupisteisiin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.