Uutiset taipuivat lukijoiden käsissä emojeiksi – tiedätkö mistä uutisista on kyse?

Lukutaitopäivän kunniaksi pyysimme lukijoita kehittämään viimeaikaisia uutisia ja juttuja hymiö- ja emojimuotoon. Tällaista tiedonvälitystä voi saada aikaan, jos uutinen kerrotaan kuvafiguurein. Katso Savon Sanomien Facebook-sivuilta keskiviikkona 4.9. julkaistusta Sano se hymiöin -jutun Facebook-kommenteista, millaisia hymiöehdotuksia lukijat jutuille antoivatkaan! Tämän jutun yhteydessä olevasta kuvasta voit yrittää arvata, mistä uutisista on kyse. Oikeat vastaukset löydät jutun lopusta.

YK:n kansainvälistä lukutaitopäivää vietetään tänään 8.9. Sanomalehtien Liiton (SLL) jäsenlehdille tuottamassa, nuorille suunnatussa "Vasta lukemalla ymmärrät" -kampanjassa kerrotaan ajankohtaisia uutisaiheita emojein. Se innostaa leikittelemään ja arvuuttelemaan – ja samalla syventymään uutisiin. SLL haluaa tällä korostaa, että lukeminen on hauskaa, oivalluttavaa ja uusia näkökulmia antavaa. Aiheen piirissä on ollut jo vuonna 2015 The Guardian -lehti, joka käänsi Yhdysvaltain silloisen presidentin Barack Obaman puheen pitkälti emojeiksi ja hymiöiksi.

Kello 19 alkavan Read Hour -ajan voi viettää esimerkiksi kokeilemalla, kuinka monta verkkouutista ehtii lukea tunnissa, valitsemalla jonkun ajankohtaisen uutisaiheen ja perehtymällä tarkkaan, mistä siinä on kyse tai vaikka lukemalla hyvinvointijuttuja ja nappaamalla niistä vinkit uuteen viikkoon.

Kaikkien hymiöjuttu-ehdotuksia lähettäneiden kesken arvottiin Savon Sanomien tuotepalkintoja. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Oikeat vastaukset:

1.

Lue myös: Mualiman navalle uusi suurtapahtuma – Kolme viikkoa kestävät kansainväliset joulumarkkinat Kuopioon

2.

Lue myös: Kaksi poliisia haavoittunut ampumisessa Porvoossa

3.

Lue myös: Eurojackpotin yli 90 miljoonaa pelattiin Siilinjärvellä – kyseessä kaikkien aikojen suurin Eurojackpot-voitto

4.

Lue myös: Britannian brexit-sekoilu haittaa koko EU:ta
(Brexit)

5.

Lue myös: KuPS herkutteli jälleen voiton – Ats Purje mätti kaksi maalia Seinäjoella

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tämä supervoima on lähes kaikilla suomalaisilla – ja sen avulla pärjäämme paremmin kuin suuri osa amerikkalaisista