Älä ota eläintä pelastamismielessä

Rekku Rescue -yhdistys toimii kodittomien eläinten auttamiseksi Suomessa ja Virossa. Puheenjohtaja Mira Ekholmin mukaan kissan tai koiran hankkiminen pelastamismielessä ei kannata, niin auttavaiselta ja eläinrakkaalta kuin ajatus tuntuukin.

- Päätös on lyhytnäköinen. Kannattaa miettiä, onko todella valmis sitoutumaan eläimeen vuosikausiksi, Ekholm muistuttaa.

Uusi omistaja saattaa joutua kustantamaan kalliita eläinlääkärikäyntejä. Löytöeläimet ovat usein kokeneet kovia, eikä niiden taustoista ole tarkkoja tietoja.

Jos koiran tai kissan hankinta on kuitenkin harkittu ja loppuun asti ajateltu päätös, yhdistys välittää hylättyjä eläimiä uusiin koteihin. Rekku Rescuen kautta hankittujen eläinten on arveltu sopeutuvan uuteen perheeseen. Valitettavasti käyttäytymishäiriöiset löytöeläimet joudutaan lopettamaan.

Hylätyn kissan tai koiran uudelta omistajalta vaaditaan kärsivällisyyttä. Mielellään isännällä tai emännällä toivotaan olevan aiempaa kokemusta eläinten kasvattamisesta ja käyttäytymisestä.

- En suosittele hylättyä eläintä perheen ensimmäiseksi lemmikiksi. Poikkeuksiakin tehdään, jos koiran luonne tunnetaan.

Löytöeläinten yleisin ongelma on eroahdistus eläimen jäädessä yksin kotiin. Se voi ilmetä haukkumisena tai huonekalujen järsimisenä. Yhdistyksen ongelmakoira- ja kissakouluttajat auttavat tarvittaessa.

Rekku Rescuen kautta otetusta eläimestä tehdään luovutustodistus, ja eläimistä peritään kulukorvausta 60-200 euroa. Muita kustannuksia ei luovutuksen yhteydessä tule. Yleensä kissat ja koirat on rokotettu ja kastroitu. Onpa Rekku Rescuen kautta löydetty koteja myös hylätyille kaneille, kilpikonnalle ja jopa vuohelle.

Lisätietoa verkosta: http://www.rekkurescue.com/index.php

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.