Amppelit ovat kuuminta kukkamuotia

Elina Raukko Kauppapuutarhaliitosta nostaa kesäkukista neljä trendiä yli muiden: amppelit, violetti väri, kesäkukat penkeissä ja kasvien koristeelliset lehdet.

1. Amppelit

Tänä kesänä yhdistellään saman kasvilajin eri lajikkeita keskenään. Esimerkiksi petunioissa tai pelargonioissa on paljon yhteensopivia värejä ja erinäköisiä kukkia.

2. Violetti

Violetti kukkien värinä on ollut Raukon mukaan esimerkiksi Saksassa trendikästä jo muutamana kesänä.

- Viileä violetti näyttää hyvältä sekä auringonpaisteessa että varjossa. Violetin vahvuutena on myös se, että värisävyjä on paljon, joten niissä on mitä yhdistellä, Raukko huomauttaa.

Kukkien ohella muotiväriä löytyy myös lehtikasveista ja astioista.

3. Kukkapenkit

Kesäkukkien istuttaminen monivuotisten kasvien sekaan maahan on tutumpaa puistoista ja julkisista istutuksista kuin kotipihoilta.

Kesäkukilla voi muiden kasvien seassa esimerkiksi paikata aukkoja, saada pitkäkestoisen, värikkään kukinnan ja vaihdella penkin ilmettä vuosittain.

4. Lehdet

- Lisukekasveja vai lehtikasveja, vai millä nimellä me nimittäisimmekään kaunislehtisiä kasveja, jotka sopivat täydentämään istutuksia, on nyt hyvä valikoima markkinoilla, Elina Raukko pohtii.

Hopeasävyisten ja valkokirjavalehtisten lehtikasvien lisäksi puutarhamyymälöissä on myynnissä esimerkiksi heleitä limensävyjä tai tummaa purppuraa.