Askartele pieni piristys paketin päälle

Jos lahjapussi tuntuu liian työläältä, voi lahjansaajaa ilahduttaa omatekoisella pakettikortilla. Persoonallisen pakettikortin voi kiinnittää lahjaan, jota ei paketoida, virittää lahjapullon kaulaan tai vaikkapa ripustaa joulukuuseen. Ja toki sitä voi käyttää perinteiseen tapaan pakettikorttinakin.

Jos on innostunut tekemään lahjapusseja, pakettikortit syntyvät näppärästi samoista ylijääneistä tarvikkeista. Eli tarvitset eri värisiä kartonkeja ja papereita, koristenauhoja, hilettä ja kiiltokuvia tai lehdestä leikattuja kuvia. Askartelutarvikekaupoissa on valmiita tarrakoristeita, jotka sopivat hyvin tähän tarkoitukseen. Kortteihin voi virittää myös nappeja ja nyörejä. Kokoamiseen tarvitset askarteluliimaa.

Leikkaa ensin kartongista haluamasi muotoisia pikkukortteja. Valitse kortteihin sopivat koristeet. Liimaa ensiksi paperikuvat, kun ne ovat kuivuneet, voit liimata loput koristeet.

Kuvan korteissa ei ole käytetty hilettä, mutta sillä tai kultakynällä saisi kortteihin hauskan reunuksen. Ripustusnauhalle voi lävistää reiän, mutta sen voi myös liimata tai sitoa kortin ympärille.