Julkkiskokkien jäljillä

<p> Kun kokkausinspiraatio on hukassa, mallia kannattaa etsiä alan huipuilta. Useat julkkiskokit ovat onnistuneet luomaan ruoanlaitosta viihdyttävää ja houkuttelevaa hommaa omalla persoonallaan. </p> <p> Esimerkiksi naapurimaamme söpön ruotsalaiskokin Tina Nordströmin matkassa syntyvät niin köyhät ritarit kuin italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa. Muutama vuosi sitten Ruotsin version Tanssii tähtien kanssa &ndash;kisasta voittaneen Tinan keittiössä kokkaus on mutkatonta ja ruoka herkullista ilman sen kummempia kikkailuja. </p> <p> Jos ruoanlaittoon puolestaan kaipaa lisää ytyä, on aina vauhdikas brittikokki Jamie Oliver hyvä valinta suunnannäyttäjäksi. Itse tartuin viimeksi suloisen suomalaisen julkkiskokin Sara La Fountainin resepteihin. Hänen ohjeillaan valmistetut quasadillat ja etenkin korianteria sisältävä salsa hurmasivat pöytäseurueen! </p> <p> Seuraava neljälle hengelle suunnattu ohje on La Fountainin tuoreimmasta kokkikirjasta Passion for Food. Jälkiruoaksi kannattaa tutustua myös La Fountainin blogiin, jonka parasta antia ovat kokin omat asukuvat ja katumuotibongaukset. </p> <h5> Kana-chipotlequesadillat </h5> <p> <b>1 paistettu grillibroileri, nypittynä pieniksi paloiksi (n. 350 g) </b></p> <p> <b>5 rkl Chipotle Tabasco &ndash;maustekastiketta </b></p> <p> <b>3 rkl tomaattipyreetä </b></p> <p> <b>2 rkl öljyä </b></p> <p> <b>1 limetin mehu </b></p> <p> <b>1 tl sokeria </b></p> <p> <b>suolaa </b></p> <p> <b>8 vehnätortillaa </b></p> <p> <b>10 siivua yksittäispakattua cheddarjuustoa, pieniksi paloiksi revittynä </b></p> <p> <b>1 ps juustoraastetta </b></p> <p> <b>1 prk cr&egrave;me fra&icirc;che</b> </p> <p></p> <h5> <b>Salsa</b> </h5> <p> <b>1 rasia kirsikkatomaatteja, pieniksi paloiksi leikattuina </b></p> <p> <b>&frac12; punasipuli, pieneksi silputtuna </b></p> <p> <b>1 limetin mehu </b></p> <p> <b>&frac12; nippua korianteria, silputtuna </b></p> <p> <b>1 tl Valkosipuli Tabasco &ndash;maustekastiketta </b></p> <p> <b>4 rkl öljyä </b></p> <p> <b>2-3 rkl sokeria </b></p> <p> <b>suolaa </b></p> <p> Tee ensin salsa. Sekoita kulhossa kirsikkatomaatit, punasipuli, limetin mehu, korianteri, valkosipuli Tabasco &ndash;kastike, öljy, sokeri ja suola. Anna salsan marinoitua jääkaapissa noin 30 minuuttia. </p> <p> Seuraavaksi tee kanatäyte. Sekoita kulhossa kana, Chipotle Tabasco &ndash;kastike, tomaattipyree, öljy, limetin mehu, sokeri ja suola. Sekoita massa hyvin ja laita maustumaan jääkaappiin hetkeksi. </p> <p> Levitä kanatäytettä ja ripottele juustoraastetta ja cheddarjuustoa neljän vehnätortillan päälle. Aseta jokaisen tortillan päälle toinen vehnätortilla. Lämmitä quasadilloja uunissa 200 asteessa muutama minuutti niin, että juustot sulavat ja täyte lämpenee. Voit myös lämmittää quasadillat grillipannulla, siten saat niihin kauniin pinnan. </p> <p> Halutessasi voit pinota kaikki tortillat päällekkäin, niin saat näyttävän annoksen. Tarjoile quesadillat salsan ja cr&egrave;me fra&icirc;chen kera. </p>

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.