Koiran purema säikäyttää

Harva koiran puremaksi joutuva tietää, mitä tilanteessa pitää tehdä ja kelle asiasta ilmoittaa. Poliisille tapauksista ilmoitetaan harvoin, vaikka poliisi keräisi mielellään tiedot ylös siltä varalta, että sama koira puree ihmisiä useasti.

Asia tuli eteen kuopiolaiselle Jani Ruotsalaiselle maanantai-illalla.

- Juoksin illalla puoli yhdeksän aikaan Tasavallankadun uudella kevyen liikenteen väylällä Prisman kohdalla, kun vastaan tuli nainen kolmen koiran kanssa.

Koirat olivat remmissä, mutta kulkivat niin kuin halusivat.

- Ennen kuin ehdin tajuta tehdä mitään, yksi koirista näykkäsi vasempaan reiteeni.

Pieniä jälkiä Koira ei murissut eikä varoittanut mitenkään, vaan otti hampailla kiinni.

Ruotsalainen sanoo, ettei tiedä koirien rotua, mutta koon ja ulkonäkökuvailun mukaan koirat olivat whippetejä tai vastaavia keskikokoisia vinttikoiria.

- Tarkistin saman tien, tuliko suurempaa vammaa eli välitöntä sairaanhoitoa vaativaa vahinkoa, mutta niin ei onneksi käynyt.

- Jäljeksi tuli pieni mustelma ja hampaan pistojälkiä ihossa.

Parikymppinen nainen pahoitteli tapahtunutta ja selitti Ruotsalaiselle, että koira oli vain innostunut.

- Jos koira olisi purrut vaikka lasta kasvoihin tai koiria pelkäävää ihmistä, asiaa olisi turha selittää sillä, ettei koira tarkoittanut pahaa.

- Alkujärkytyksen takia en hoksannut ilmoittaa asiasta poliisille saati, että olisin vaatinut naiselta hänen yhteystietojaan.

- Jälkikäteen jäin miettimään, voiko tilanne toistua myös jonkun muun kohdalla, jos omistaja ei pysty pitämään koiraa kurissa tai eläin on häiriintynyt.

Rokotus suojaa Ruotsalainen soitti tiistaina asiasta työterveyslääkärille ja varmisti, että lievän puremajäljen hoidoksi riittää, kun jäykkäkouristusrokotus on voimassa.

- Jalkaan ei käynyt pahemmin, mutta tietysti tapaus säikäytti.

- Olisi ikävä, jos ihminen koiran pureman takia ei uskaltaisi mennä tutuille lenkkipoluille. Itse en suostu pelkäämään, vaan lenkkeilen jatkossakin.

Omistajat kouluun - Koiran omistajan vastuu jäi kuitenkin mietityttämään. Toivottavasti mahdollisimman moni koiranomistaja hankkiutuisi koiran kanssa koulutukseen, Ruotsalainen pohtii.

- Pelottaa ajatellakin miten olisi käynyt jos olisin ollut pieni lapsi, kasvot sopivasti puremakorkeudella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.