Koti valmistautuu Halloweeniin

Ensi sunnuntaina vietetään Halloweenia, jonka juuret ulottuvat niin kelttiläisiin rituaaleihin kuin eurooppalaisiin kansanperinteisiinkin. Vaikka meidän suomalaisten vastine Halloweenille, Pyhäinpäivä, koittaa tänä vuonna vasta kahden viikon kuluttua, on Amerikasta lähtöisin oleva Halloween yhä suositumpi myös täällä.

Halloweenia on pidetty päivänä, jona kuolleet voivat palata maanpinnalle, mutta 1900-luvun myötä taikauskoiset merkitykset ovat hävinneet ja nykyään se onkin vain syy pukeutua naamiasasuun ja herkutella.

Halloweenista innostunut koristelee kotinsa juhlaa varten esimerkiksi lepakoin, pääkalloin ja kurpitsoin. Selvää on, että Halloweenin teemavärit oranssi ja musta näkyvät koristelussa.

Perinteistä kurpitsalyhtyä ei kannata ryhtyä kaivertamaan ellei ole mahdollista viedä sitä pihalle oman oven pieleen. Sisällä kurpitsalyhty ei luonnollisestikaan säily hyvänä. Kerrostalossa asuvien onneksi kurpitsalyhtyjä matkivia lasisia kynttilälyhtyjä on helppo löytää.

Erilaiset lyhdyt ovatkin yksinkertaisin tapa tuoda kotiin Halloweenin tunnelmaa. Jos kangaskaupasta löytyy mustaa pitsiä, voi sitä liimata lasipurkin ympäri ja se toimii hyvin pöytäkoristeenakin.

Karmiva koti

Myös ikkunakoristeet tuovat kotiin Halloweenin henkeä. Leikkaa mustasta pahvista noitia tai rottia ja laita niitä kiinni ikkunaan. Oranssista pahvista voi leikata kurpitsan. Pahvista voi leikata myös lepakoita ja ripustaa niitä roikkumaan lampuista. Jos järjestät Halloween-juhlat, voi kotioveen leikata valkoisesta pahvista luurangon.

Mustilla jätesäkeillä voi halutessaan peittää osan seinää ja liimata tai ommella kiinni jätesäkiin erilaisia kaupoista saatavia koristeita, kuten hämähäkkejä. Kaupoista saatavien paperilyhtyjen sisälle ei sisätiloissa tietenkään kannata laittaa kyntiilää, mutta koristeina lyhdyt toimivat silti hyvin.

Kulhollinen Halloweeniin sopivia irtokarkkeja olohuoneen pöydällä on helppo tapa luoda Halloween-tunnelmaa, tietenkin sillä oletuksella, että karkit säilyvät kulhossa sunnuntaihin saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.