Murea suppilovahveropiirakka sopii syysiltaan

Itse poimittuna tai torilta ostettuna, suppilovahvero on yksi syksyn parhaista antimista. Runsaasti D-vitamiinia sisältävä sieni sopii niin pastaa kuin keittoonkin, mutta oma suosikkini on ehdottomasti suppilovahveropiirakka.

Tämä piirakka kestää hyvin myös pakastamisen, mutta jos pakkasessa ei ole liikaa tilaa, on viisainta pakastaa vain kevyesti, vähässä rasvassa paistetut sienet. Suppilovahveron maku ei juuri häviä pakastamisessa, joten muutama rasia talven varalle on vähintäänkin hyvä idea.

Murea suppilovahveropiirakka

Pohja:

2,5 dl juoksevaa rasvaa

0,5 dl kaurahiutaleita

2 dl vehnäjauhoja

Puoli pussia perunamuussijauhetta

3 rkl kylmää vettä

Sekoita ainekset. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Tämä onnistuu helpommin kun kostutat välillä sormesi kylmällä vedellä, jolloin taikina ei tartu sormiin.

Täyte:

Noin litra suppilovahveroita

1 sipuli

6 rkl pehmeää vuohenjuustoa (esimerkiksi Chavroux)

100 g juustoraastetta

2 kananmunaa

1 dl ruokakermaa

Mustapippuria

Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoile vihreän salaatin kanssa.

Kauden kevyet on täällä