Omistatko pelikonsolin? Voit lyödä rahoiksi!

PlayStation 2 -pelikonsolia myytiin aikoinaan jopa 150 miljoonaa kappaletta. Sen valmistus lopetettiin tammikuussa 2013, kertoo Karjalainen.

Jos vanha pelikonsoli on jäänyt varaston tai kaapin vangiksi, kannattaako se kiikuttaa pelikauppaan? Toki, Lahden Puolenkuun pelit -myymälän myymäläpäällikkö Pekka Hakoma vastaa.

– Vanhat konsolit kelpaavat aina vaihdossa. Hyvityssumma riippuu tosin laitteen kunnosta ja oheistarvikkeista. Parin sukupolven takaisista massahiteistä saa tavallisesti 10–40 euroa.

Hakoman mukaan konsoleiden lisätarvikkeita, kuten Nintendon Wii Fit -tasapainolautoja, voi tuoda näytille oman harkinnan mukaan.

Jos kokenut konsoli on oivassa kunnossa, pelejä piisaa, ohjaimet pelaavat ja alkuperäinen pahvilaatikkokin on tallessa, kauppa tarjoaa paketista mielellään enemmän, Pekka Hakoma vakuuttaa.

Esimerkiksi 8-bittinen Nintendo on melko arvokas, jos alkuperäinen myyntipakkaus on tallessa.

Jos koneen myyntihinta on noin kaksisataa euroa, siitä saa tavallisesti noin sata euroa vaihdossa, Vantaan VPD-liikkeestä kerrotaan. Asiaan vaikuttaa myös se, ottaako omistaja summan käteisenä vai toisina tuotteina.

Lahden Puolenkuun peleihin tulee harvoin esimerkiksi PlayStation 1 -konsoleita ja -pelejä.

– Laitteiden ja pelien omistajat huutokauppaavat itse niitä verkossa, Hakoma sanoo.

Retropelaaminen lienee myötätuulessa Suomessa. Hyväkuntoisen vanhan konsolin arvo voi toki nousta, Pekka Hakoma sanoo.

Myymäläpäällikkö ymmärtää niitä, jotka jättävät vanhat konsolit ja pelit kaappiin odottamaan tulevaisuuden pelaajasukupolvia.

– Monesti isä tai äiti tulee lapsen kanssa etsimään vanhojen konsolien pelejä, Hakoma kertoo.

Lue lisää aiheesta maanantain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.