On aika puhdistaa jääkaappi

Kun jääkaapin takaosasta osuu käteen pehmeänä musertuva sipuli, on aika tarttua rättiin ja tarkastaa koko jääkaapin sisältö perusteellisesti.

Jääkaapin peseminen on syytä aloittaa katkaisemalla virta jääkaapista. Kun kaapin sisältö on tyhjennetty ruoka-aineista, alkaa siivous tasojen ja hyllyjen irroittamisella. Hyllyt voi pestä neutraalilla astianpesuaineella.

Kaapin sisäpuoli puhdistuu kostealla pyyhkeellä ja astianpesuainevedellä. Myös jääkaapin tiivisteet on hyvä käydä läpi kostealla liinalla pyyhkien. Muista lisäksi pyyhkäistä jääkaappi ulkopuolelta. Erityisesti kaapin kahva kaipaa viikoittaista puhdistusta. Jääkaapin alta ja takaa sen sijaan on hyvä imuroida pölyt pois muutaman kerran vuodessa.

Pestyäsi kaapin seinämät ja hyllyt, kuivaa kaappi pyyhkeillä tai anna sen kuivahtaa rauhassa.

Sitruuna ja ruokasooda raikastavat kaapin

Kuivaan kaappiin on hyvä järjestellä tavarat takaisin paikalleen. Vanhimmat tai vanhentuvat ruoka-aineet kannattaa laittaa etualalle ja tuoreet, vastaostetut tuotteet taka-alalle. Herkästi pilaantuvat ruoat, kuten maitotuotteet ja kalat, kannattaa sijoittaa kaapin kylmimpään osaan pohjalle.

Jos kaapin sisälle on jäänyt ikäviä hajuja, luonnonmukaisin konstein ne saa pois esimerkiksi ruokasoodan avulla. Jääkaapin hyllylle asetettu avonainen ruokasoodapurkki vetää hajut itseensä. Myös sitruunan viipaleet ajavat saman asian ja raikastavat kaappia.

Ahkera siivoaja sulattaa ja pyyhkii samalla myös pakastimen. Pakastimen sisälle kertyvä huurrekerros ja laitteen takana majaileva pöly lisäävät laitteen sähkönkulutusta huomattavasti.