Onko kesää ilman lettuja?

On jotain, mitä ilman kesä ei tunnu kesältä. Muurinpohjaletut sujahtavat alas sokerilla, mansikoilla tai jäätelöllä. Viitseliäs hilloaa raparperit ja täyttää lämpimät letut sillä ja kermavaahdolla.

Suolaiset letut voi täyttää vaikkapa salaatinjämillä johon on sotkettu kermaviiliä, ranskankermaa ja graavisiikaa.

Paras lettutaikina syntyy tietenkin luomutuotteista. Myös valmiit lettujauhot toimivat hyvin ja niitä saa lisäaineettomina esimerkiksi Kuopion Kauppahallista.

Lettutaikina:

1 litra luomumaitoa

3 luomukananmunaa

Noin 3 desilitraa vehnäjauhoja

Noin 1,5 desilitraa ohrajauhoja

loraus rypsiöljyä

muutama ripaus suolaa ja hieman enemmän sokeria

Sekoita aineet keskenään ja anna taikinan turvota muutama tunti ennen paistamista.

Raparperihilloke:

0,5 kiloa raparperia

2,5 desilitraa hillosokeria

1 desilitra muscovadosokeria

Keitä noin 10 minuuttia ja tarjoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.