Pääkallopääkakku ja hyiset kädet

Halloween-juhlat ovat täydelliset vasta, kun myös juhlien tarjoilu vastaa Halloweenin henkeä. Muutamilla pienillä seikoilla tekee kuitenkin jo paljon. Booli pysyy hyisen kylmänä, kun viilennät sitä jäisillä käsillä. Kumiset kertakäyttöiset siivoushanskat sopivat jäämuoteiksi hyvin, kun täytät ne vedellä tai mehulla.

Myös popkornit on nopea muuntaa Halloweeniin sopivaksi. Roiski tavallisten popkornien päälle punaisella elintarvikevärillä värjättyä voita, mutta muista olla varovainen, sillä elintarvikeväriä on todella vaikea saada irti vaatteista.

Halloweenin kokkaajan parhaita kavereita ovatkin juuri elintarvikevärit, sillä niillä on helppo tehdä tavallisista tarjottavista Halloweeniin sopivia. Myös musta spagetti sopii hyvin Halloween-juhliin.

Paahtoleivistä voi leikata kurpitsojen tai haamujen muotoisia, voidella ne pestolla, ripotella päälle juustoraastetta ja paistaa sopiviksi.

Kakku kamalaksi

Myös kesän resepteistä löytyvä omena-porkkanakakku on helppo koristella hurjaan tyyliin. Kakun valkoisen tuorejuustoseoksen päälle voit muotoilla lakritsitoffeesta joko Painajainen ennen joulua -elokuvasta tutun Jack Skellingtonin naaman tai vaikkapa pääkallon.

Vaihtoehtoisesti voit värjätä tuorejuustoseoksen oranssiksi elintarvikeväreillä ja muotoilla siitä lakritsitoffeen avulla kurpitsan. Lakritsitoffeesta saat muotoiltua paljon muutakin, esimerkiksi hämähäkkejä, kun lämmität sitä muutaman sekunnin ajan mikrossa. Valmiiden koristeiden kannattaa antaa kuivua leivinpaperin päällä seuraavaan päivään ennen asettamista kakun päälle tai reunoille.

Muffinssit ja keksit on yhtälailla helppo loihtia karmiviksi. Kuorrutteet yhdistettynä villeihin ideoihin vievät Halloween-leipurin pitkälle kohti onnistuneen karmivia kekkereitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hedelmäinen täytekakku