Pentujen kuono osoittaa kohti seikkailuja

Savon Sanomien webkameran seuraama koirapentue alkaa harveta. Asklepios lähti Maaningan Käärmelahdesta seitsikon ensimmäisenä nuuskimaan uusia kulmia. Urospentu matkusti keskiviikkona Kiuruveden Runnille.

Torstaina siskotyttö Aletheia kääntää kuononsa kohti Amerikkaa ja matkustaa Alaskaan asti. Siellä pikkukoira pääsee opettelemaan estrelanvuoristokoirille ominaisia töitä. Pentu pääsee vahtimaan tilan lammaslaumaa.

Muut viisi yhdeksänviikoista pentua etsivät vielä uutta kotia.

Kasvattaja Kati Heikura on jo varautunut siihen, että koirien lähtö surettaa.

- Sydän itkee jo nyt verta. Varmaan kun tulemme lentokentältä saattamasta Aletheiaa ja sen uutta omistajaa, täytyy tyynyä ehkä puristaa kovasti kainalossa ensimmäisenä yönä.

Maitobaari palvelee vielä

Vaikka veitikat syövät jo pääasiassa koiranruokaa, Nelli-emo imettää pentuja yhä kerran päivässä. Kun pennut otetaan illalla sisälle nukkumaan, ovat nisät heti jälkikasvun suussa. Kun maitovarastot on tyhjennetty, alkaa Nelli jo murahdella pentuja kauemmaksi.

Kookkaimmat pennut painavat tällä hetkellä yhdeksän kiloa ja pieninkin pentu lähentelee seitsemän kilon rajaa. Parasta seuraa nopeasti kasvavat koirat löytävät sisarusparvesta.

- Koirien luonne-erot ovat vahvistuneet viime viikkoina ja pennut ovat ruvenneet viihtymään pienissä ryhmissä. Leikkikaveri löytyy sunnilleen samankokoisesta pennusta.

Vaikka pikkukoirista on tullut Heikuroiden perheelle rakkaita, ei uutta pentuetta vielä suunnitella.

- Hoidetaan nämä ensin maailmalle ja levätään. Pentukakan haju on vielä vahvana mielessä, nainen hekottelee.

On aika hyvästellä pentuseitsikko

Ruokatreeni alkoi jogurtilla

Nelli ja pennut telmivät YouTubessa

Huomenta, hämyinen maailma!

Ensimmäinen viikko on jo mittarissa

Nellin pennut saivat jumalien nimet

Nelli-koira synnytti yöllä