Säilytä omenia viileässä lämpötilassa, mahdollisimman lähellä nollaa.
Paras kypsymisvaihe on se, kun omenassa on mehukkuutta. Etenkin kesä- ja syysomenat jauhoistuvat herkästi liian lämpimässä. Unohda hedelmävati tai laita sille lämpenemään vain se määrä omenoita, jonka syöt päivän aikana.
– Hedelmävadit ovat oikeastaan ihan tarpeettomia, sanoo erityisasiantuntija Tuija Tanska Hedelmän- ja marjanviljelijäin liitto ry:stä.
Liian kuivassa omenat nahistuvat nopeasti. Joissakin kylmälaitteissa on niin kutsuttu crisp zone (crisp = raikas, rapea, zone = alue), jossa ilmankosteus on muita alueita korkeammalla. Jos jääkaapissa on tällainen ominaisuus, säilytä omenia siinä, neuvoo Tanska.
Jos luet kommentteja tai kirjoitat niitä, muut käyttäjät voivat nähdä, milloin olet kirjautuneena palveluumme. Jos haluat, etteivät muut näe paikallaoloasi, voit estää sen asetuksista. Jos haluat vaihtaa nimimerkkiäsi, voit tehdä sen täältä.