Pidätkö omenia hedelmävadilla? Älä tee sitä virhettä!

Säilytä omenia viileässä lämpötilassa, mahdollisimman lähellä nollaa.

Paras kypsymisvaihe on se, kun omenassa on mehukkuutta. Etenkin kesä- ja syysomenat jauhoistuvat herkästi liian lämpimässä. Unohda hedelmävati tai laita sille lämpenemään vain se määrä omenoita, jonka syöt päivän aikana.

– Hedelmävadit ovat oikeastaan ihan tarpeettomia, sanoo erityisasiantuntija Tuija Tanska Hedelmän- ja marjanviljelijäin liitto ry:stä.

Liian kuivassa omenat nahistuvat nopeasti. Joissakin kylmälaitteissa on niin kutsuttu crisp zone (crisp = raikas, rapea, zone = alue), jossa ilmankosteus on muita alueita korkeammalla. Jos jääkaapissa on tällainen ominaisuus, säilytä omenia siinä, neuvoo Tanska.

Näin suomalaisen omppumaku muuttui – nyt juostaan makean perässä

Uusimmat

Arki

Kalastaja yllättyi, kun pulska hauki oli pyöritellyt itsensä verkkoihin

Toimiva kikka – näin saat nuutuneetkin tulppaanit vielä virkoamaan

Tänään vietettävä 112-päivä kiinnittää huomion arjen turvallisuuteen – tässä vinkit, kuinka voit ehkäistä tapaturmia ja vahinkoja kodissasi

Pyörivätkö sormet ja ajatukset liikaa älylaitteissa? Ruutuaikaa voi vähentää näillä konsteilla

Aivot lepäävät tai tekevät jopa surutyötä – Kaksi palapelien suurkuluttajaa kertoo tarinansa

Luulitko väistäväsi huijausviestit? Tietoturva-asiantuntija paljastaa, mihin ansaan menee joka kymmenes

Onko palkkasi ajan tasalla? Näillä eväin korotukseen on paremmat mahdollisuudet

Tutkimusprofessori: Se, mikä teki salmiakista suomalaiseen makuhermoon sopivan, on mysteeri

Atik Ismail on tuttu ristikoita ratkoville - mutta kuka muistaa Sten Suvion?

Yökyläilyn etiketti: Näin huomioit vieraan iän ja heräämisajan nukkumisjärjestelyissä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.