Reserviläisliitto avaa Sotapolku-palvelun

Reserviläisliitto esitteli tiistaina uuden Sotapolku-palvelunsa.

– Sotapolku.fi on kehitteillä oleva ilmainen verkkopalvelu, jossa voi etsiä tietoja toisen maailmansodan aikaan rintamalla olleiden joukkojen ja henkilöiden liikkeistä ja vaiheista.

Palvelusta löytyy aluksi 95 000 kaatuneen sekä noin 100 000 veteraanin tiedot. Tietoja lisätään koko ajan digitointiprojektin edistyessä.

Projekti julkistetaan tulevana itsenäisyyspäivänä yhteistyössä Ylen kanssa.

– Myöhemmin palvelu liitetään Mikkelin perustettavan Sotahistoriakeskuksen digitaaliseen museoon, Reserviläisliitto tiedottaa.

Kuka tahansa voi osallistua hankkeeseen.

– Projektin tarkoitus on kerätä suomalaisten kollektiivisesta muistista muistoja, kuvia ja tietoja liittyen talvi-, jatko- ja Lapin sotiin. Kyseessä on yksi maamme suurimmista joukkoistamishankkeista, jossa kansalaisia pyydetään lisäämään palveluun sodassa olleita sukulaisiaan ja täydentämään heidän tietojaan.

Myös historian ammattilaiset ovat tervetulleita.

– Sotapolku.fi on loistava mahdollisuus myös kaikille sotahistorian asiantuntijoille ja harrastajille tuoda julki omaa osaamistaan. Eri rykmenttien, muiden yksiköiden ja sotaan osallistuneiden joukkojen toimintaan perehtyneiden on mahdollista tuoda joukon historia esiin Sotapolku.fi-palvelun kautta.

Lähde: Facebook

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.