TV-vinkki: Elämää Grey Gardensissa

TV1 näyttää tänään iltayhdeksältä vuonna 2009 valmistuneen tv-elokuvan Grey Gardens.

Amerikkalaisen kaapelitelevisioyhtiön HBO:n tuottama hieno elokuva perustuu vuonna 1975 valmistuneeseen dokumenttiin, joka kuvasi kahden taloonsa kiintyneen naisen elämää. Grey Gardens on tarina Jacqueline Kennedy Onassiksen tädistä ja serkusta, jotka elävät suljettua elämäänsä harmaantuvassa talossaan Itä-Hamptonissa, varakkaiden suosimalla loma-alueella Long Islandilla.

Elokuvaksi muutettu versio seuraa David ja Albert Mayslesin dokumentin jälkiä, mutta tuo Bouvier Bealen naisiin jo valmiiksi ihastuneille väriä ja välähdyksiä dokumentin ulkopuolelta.

Ne, jotka ovat nähneet dokumentin Grey Gardens eivät ehkä usko näkemättä, kuinka taidokkaasti äidin ja tyttären rooleihin valitut Drew Barrymore ja Jessica Lange suoriutuvat haastavasta tehtävästään. Molemmat näyttelijättäret saivatkin tulkinnoistaan Emmy-palkinnon.

Kurkistus Edith ja Edie Bouvier Boulen elämään tarjoaa iloa myös puvustuksen ja muodin ystäville, sillä etenkin nuoren Edien elämää New Yorkissa kuvaavat hetket ovat täynnä tyylivinkkejä. Kuten sen päätähdetkin, myös elokuvan puvustus, kampaus ja meikkaus palkittiin Emmyjen arvoisina.