Tyhjin käsin on nolo kyläillä mökillä

Oletko menossa kesävieraaksi, mutta et keksi, että mitähän sitä veisi tuliaisiksi? Yhdistä vähän hyötyä ja huumoria niin saat isäntäväen suupielet kaartumaan hymyyn. Ilahduta talonväkeä esimerkiksi seuraavilla viemisillä:

1. Lettutarvikkeet

Vie tuliaisiksi ainekset lettukesteihin. Laita mukaan lasipullo ja säilytyspurkit. Laita tarvikkeet koriin mansikkakipon kera.

2. Sipuleita kassissa

Perunoiden pariksi voi viedä erilaisia sipuleita. Anna keltasipulit yksinkertaisen kauniissa pellavaisessa kangaskassissa ja valkosipulit pienessä kurenauhallisessa kangaspussukassa.

3. Pottuja laatikossa

Osta torilta tai nosta omasta pottumaasta useampi kilo uusia perunoita.

Laita ne puiseen laatikkoon - esimerkiksi puhdistettuun vanhaan pullolaatikkoon tai lipaston laatikkoon, jonka nupin jätät hauskasti näkyville. Liitä mukaan liitutaulukyltti, johon olet kirjoittanut perunalaadun nimen tai kesäiset terveiset.

4. Pokkari käärössä

Hanki viemisiksi kesälukemista, vaikkapa pari pokkaria. Kääräise ne huolettomasti kankaaseen: keittiöpyyhkeeseen, pitsiverhoon tai huiviin.

Tee paketti kuin taittelisit kirjekuorta ja sulje käärö kangasnauhalla tai rintaneulalla. Voit tehdä myös pussukan solmimalla kankaan päät yhteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.