Varpaat kuivina tyylillä

Vaikka syksy voi olla tylsä ja harmaa ei se tietenkään tarkoita sitä, että kumisaappaiden täytyisi olla ankeat. Värikkäiden kesävaattaiden jäädessä taa kumisappaat voivat olla asukokonaisuuden ainut väriläiskä. Eivätkä kumisaappaat todellakaan kuulu enää vain metsään ja hiekkalaatikolle, sillä saappaiden laajasta valikoimasta iso osa on tyyliltään juuri kaupungin kaduille sopivia.

Ne, joiden mielestä saappaiden tulee olla mustat, eivät hekään joudu tyytymään vain yhteen malliin. Mustassakin on nyt monta tyyliä kuten muun muassa krokotiiliprinttiä jäljittelevät saappaat todistavat.

Kumisaappaissa on tarjolla montaa mittaa, nilkkureista koko säären suojaaviin pitkiin varsiin. Erilaiset nauhoitukset, soljet ja korot lisäävät tyylikirjoa ja tekevät saappaista käyttäjälleen sopivat. Tämän syksyn kumisaappaissa erityisesti kiilakorot kiinnittävät huomion. Väreistä erityisesti valkoinen on nyt pinnalla.

Huippumerkeille omistautunut hankkii luonnollisesti jalkaansa esimerkiksi Diorin punaiset, Chloén violetit tai Dolce & Gabbanan myrkynvihreät kumisaappaat. Todella ainutlaatuisia kumisaappaita havitteleva siirtynee ostoksille internetiin, jossa erilaistan kumisaappaiden valikoima on valtava. Kumisaappaita löytyy nyt yhä enemmän myös tavallisten kenkäkauppojen hyllyiltä.

Gummia vuodesta1898

Jos tahtoo tukea suomalaista brändiä, kannattaa hankkia perinteiset nokialaiset. Ne todennäköisesti kestävät useamman sesongin yli kuten klassikoiksi muodostuneet Hai ja Kontio osoittavat. Hai-saappaat ovat olleet osa suomalaista syksyä jo 1960-luvulta lähtien eikä Kontiokaan jää kauas, sillä ne tuotiin markkinoille vuonna 1973.

Nokialaisia ei enää valmisteta Suomessa, sillä yhtiön mukaan se kävi kannattamattomaksi vuosituhannen vaihteen jälkeen ja siksi tuotanto siirrettiin Keski-Eurooppaan.

Jo vuonna 1898 perustetun Suomen Gummitehdas Oy:n ansiosta meillä suomalaisilla on Haimme ja Kontiomme, jotka tällä hetkellä ovat osa maailmalle markkinoitavaa suomalaista suunnittelua.

Nokian Jalkineet Oy vie kumisaappaita tällä hetkellä viiteentoista maahan. Merkittäviä vientimaita ovat esimerkiksi Ruotsi, Norja, Venäjä ja Kanada.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Huolla syyskengät kuntoon