Kuopion tonttipäällikkö Meriläinen, haluaisin tontin, mistä mahtaa löytyä?

Kuopion kaupungin tonttipäällikön Jarkko Meriläisen mukaan kaupungilla on tontteja Saaristokaupungin ja Hiltulanlahden lisäksi nyt maaseutualueella muun muassa Karttulassa, Syvänniemellä, Pihkainmäessä, Vehmersalmella, Maaningalla, Käärmelahdessa, Riistavedellä, Juankoskella, Muuruvedellä, Säyneisessä ja Nilsiässä.

Kaupunkialueen tontteihin kohdistuu enemmän kysyntää.

– Parhaat, tasaiset tontit menevät nopeimmin. Kaupunkialueen rantatontit myydään tarjouskilpailulla. Kaupungin rantatonttien hinta on liikkunut 100 000 – 180 000 euron välillä koosta ja paikasta riippuen, sanoo Meriläinen.

Lisäksi kaupunki vuokraa tontteja sekä myy niitä kiinteällä hinnalla. Nämä tontit ovat jatkuvassa haussa. Ne ovat jääneet jakamatta uusien tonttien haussa, tai tontit ovat palautuneet varauksesta tai vuokrauksesta.

Vuokratonttien hakumenettelyssä hakijat laitetaan kahteen ryhmään. Ensimmäisessä, etusijalla olevassa ryhmässä ovat hakijat, jotka eivät ole saaneet kaupungilta tonttia kymmeneen vuoteen.

Toisessa ryhmässä ovat muut eli kymmenen vuoden aikana tontin jo saaneet tai esimerkiksi rakennusyritykset. Haussa olevat tontit löytyvät kaupungin verkkosivuilta karttapalvelusta.

– Maaseututonteissa haku taas tapahtuu reaaliaikaisesti. Jos haluaa asua väljemmin ja rannalla, maaseudulta voi saada jopa puolen hehtaarin kokoisen palstan.

OP Koti Pohjois-Savo Oy LKV:n arviointiasiantuntija Jaakko Korpelan mukaan myynnissä olevat omakotitalotontit löytyvät pääosin Kuopion eteläpuolelta Hiltulanlahdesta ja sen lähialueelta.

Korpelan mukaan Saaristokaupungissa on myynnissä muutama tontti, joista kaksi on omarantaisia. Keskustan alueella on muutama tontti muun muassa Inkilänmäellä sekä Kolmisopessa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Koti järven rannalla lähellä Kuopion keskustaa? Ehkä klisee mutta niin monen unelma – Katso kuvat kuopiolaisen Nergin perheen talosta

Uusimmat

Asuminen

Kylmän ruskeat seinät saivat pintaansa oranssia ja vihreää – katso, miltä näyttää tämä 19-vuotiaan naisen koti!

Saatat muistaa ysärikodeista kaaret – ja nyt ne tulevat taas! Katso kuvasarja, kuinka holvikaari istuu nykykotiin

Nuoripari kyllästyi yltäkylläiseen elämään, myi omaisuutensa ja muutti asumaan asuntoautoon — ”Olemme tottuneet olemaan lähekkäin muutenkin”

Onko tämä tottakaan: kuopiolaiskodin valokuvatapetti vie suoraan Miami Beachille – Katso kuvat amerikkalaishenkisestä, upeasta kodista

Kun katsot nämä kuvat, nuorrut kymmeniä vuosia – kuopiolaismiehellä on lankapuhelin, vanha Salora Boston ja tietenkin puhelinluettelo

Oletko varma, että saat kaikki kukat kuolemaan? Nämä 3 vinkkiä auttavat jo todella pitkälle

Tässä on vanha navetta, mutta kun avaat oven, silmiesi eteen avautuu naisellinen budoaari – oikea karkki!

Uusi sukupolvi myllää nyt siirtolapuutarhamökeillä –  Nämä 14 kuvaa kertovat, minkä ihanuuden kuopiolaisystävykset nappasivat yhteisomistukseen

Kierrätystavaroista syntyy upea koti – tällä perheellä on vain kaksi uutena ostettua tuolia

Tämä mökkimaisema pysäyttää kaupunkilaisen – nuotioluodolla saa niskat kipeiksi tähti-iltoina

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.