Arkinen Ford Ka+ yllättää iloisesti ajossa - katso video!

Ihan uusi automalli Ford Ka+ on, vaikka plussasta voisi ehkä muuta arvella. Ford Ka ilman erikoismerkkiä oli kolmiovinen ja nelipaikkainen pienimmän A-segmentin auto, mutta viisipaikkainen ja viisiovinen Ka+ on tehty lyhennetylle Fiestan alustalle.

Ka+ on peräti 31 senttiä pidempi kuin viimeisin Ka, jota tehtiin Puolassa Fiat 500:n rinnakkaismallina.

Suomeen Ka+ tulee Intiasta, jonka lisäksi sitä valmistetaan Brasiliassa. Se on siis maailmanauto, mutta tärkeimmät ominaisuudet on hiottu onnistuneesti eurooppalaiseen makuun.

Autouutuudet tuntuvat olevan järjestään pullollaan hifistelyä: viihdettä ja pitkälle kehittyneitä ajoavustimia. Perusautojakin silti tarvitaan, ja Ka+ on juuri tällainen piristävä poikkeus.

Varusteluun kuuluu muun muassa käsikäyttöinen ilmastointi, kännykän Bluetooth-liitäntä sekä sähkötoimiset etuikkunat ja ulkopeilit. Peilit ovat erittäin pienet, mutta muuten kompaktin auton hahmottaminen on helppoa ahtaissakin paikoissa.

Auton pituudesta hyötyvät varsinkin takana matkustavat, sillä takatilat ovat runsaat. Maksimaalinen polvitila on varmistettu reilulla syvennyksellä etuistuinten selkäpuolella. Myös pääntila riittää mainiosti aikuisillekin.

Istuinmukavuus pikkuautoissa on usein kehno, mutta Ka+:n tuolit ovat mukavan napakat ja reisitueltaan riittävät. Ainakin keskimittainen kuljettaja saa hyvän ajoasennon, vaikka ohjauspyörässä on vain korkeussäätö.

Polkimet toimivat luontevasti, samoin hyvälle hollille sijoitettu vaihdevipu.

Suomessa voimanlähteeksi saa vain voimakkaamman, 85-hevosvoimaisen moottorin. 1,2-litrainen kone on nelisylinterinen ja vapaasti hengittävä, vaikka Fordin tallissa olisi myös palkintoja kahminut kolmisylinterinen, yhden litran EcoBoost-bensaturbo.

Vaparimoottori ottaa mukavasti kierroksia, mikä liikuttaa kevyttä tuhatkiloista autoa mukavasti kaupungissa. Maantiellä ohut 112 newtonmetrin vääntö ei sen sijaan riitä reippaaseen kiihdyttelyyn. Turbo antaisi paljon lisää potkua, mutta epäilemättä hintakin kohoaisi silmissä.

Hyvä ohjaustuntuma ja vakaa jousitus tekevät silti ajamisesta hauskaa, kunhan kaikkia voimia ei tarvitse repiä.

Vakiovarusteisessa muovipintaisessa ratissa on vain nopeudenrajoitin. Runsaalla 400 eurolla saa lisävarusteisen nahkaverhoillun ohjauspyörän, jonka mukana tulee vakionopeudensäädin. Se on suositeltava sijoitus, jos autolla pitää taivaltaa matka-ajoa.

Ka+ on nimenomaan kauppakassi, sillä juuri sitä suurempiin tavarakuljetuksiin se ei sovellu. 270 litraa on tyypillinen kontin koko tässä luokassa, ja se riittää parin pienen matkalaukun tai ostoskassin kuljettamiseen.

Takaistuimet taittuvat perinteiseen tapaan kahdessa osassa, mutta laajennus ei ole likikään tasainen.

Pariskunnan pieniin kuljetuksiin se voi toki riittää, mutta ei oikein muuhun. Ka+ onkin tyypillinen perheen kakkosauto tai kaupungissa viihtyvän sinkun ainoa auto niin sanottuun nurkkapyörittelyyn.

Äänieristyksen puolesta auto kelpaa maantiellekin. Edes nastarenkailla melu ei kasva kohtuuttomaksi, vaikka ääntä toki kuuluu.

Ajokokemuksena Ka+ yllättää positiivisesti. Perusturvallisuus on hoidettu ajonvakautuksella ja mäkilähtöavustimella, mutta kuljettaja saa hoitaa ajamisen. Hyvä niin!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.