Audi Q2 venyttää senttejä onnistuneesti - katso video!

Neljä metriä yhdeksäntoista senttimetriä ei ole auton pituudeksi paljon, mutta kun jokainen sentti käytetään tehokkaasti sisälle saadaan ihmeen hyvät tilat.

Audi Q2 hyötyy uudesta pohjaratkaisusta, mikä tekee siitä suhteellisesti paljon väljemmän kuin 20 senttiä pidempi isoveli Q3.

Korkeudella saavutetaan ryhdikkäämpi ja pituussuunnassa tilaa säästävä istuma-asento. Hyvä vertailukohta on vaikkapa toistakymmentä senttiä pidempi A3.

Q2:ssa aikuisetkin matkustavat takana ihan mukavasti, ja lisäksi tavaroille jää 405 litran tila istuinten taakse.

Ennen kuin autoon pääsee sisälle, ensivaikutelma luodaan ulkoisilla puitteilla. Audien erottaminen toisistaan vaatii yleensä suurennuslasia, mutta Q2 on piristävä poikkeus. Varsinkin takavalot luovat sympaattisen fiiliksen.

Kuten Q-kirjaimesta voi päätellä, kyseessä on katumaasturi – tähän saakka pienin Ingolstadtista.

Quattrona eli nelivetona pienen katumaasturin saa vain suurimmilla kahden litran moottoreilla.

Me saimme ajoon 1,4-litraisen välimallin bensaturbon, jonka mallimerkinnässä COD kertoo siitä, että sylintereitä käytetään tarpeen mukaan. Niinpä kaksi pyttyä saa levätä, kun autolla rullaillaan matalilla kierroksilla. Bensaa säästyy.

150 hevosvoimaa on alle 1 400-kiloiseen autoon hyvinkin riittävä tehomäärä. Suorituskyky on virkeä ja ohjaus sekä alusta hyvin tasapainossa sen kanssa.

Autoon oli istutettu seitsenportainen kaksoiskytkinautomaatti, joka vaihtaa nopeasti, mutta liikkeelle lähdöt voisivat olla hivenen sujuvampia.

Isoimmissa, vähintään 320 newtonmetriä vääntävissä koneissa on uusi kaksoiskytkinaski, jossa kytkimet uivat öljyssä. Pienempien myllyjen vaihteistoissa käytetään kuivakytkimiä.

Koeajoon osui sopivasti hankalanpuoleinen ajokeli. Etuvetoinen Q2 osoitti, että modernin ajonvakautusjärjestelmän avulla kaksivetoisellakin autolla pääsee hyvin eteenpäin.

Maavara on vain noin 15-senttinen, joten auto on suunniteltu selvästi kaupunkitarpeisiin.

Kompaktien ulkomittojen ansiosta Q2:lla ei tarvitse jännittää parkkipaikkoja. Hivenen enemmän etupyörät saisivat kuitenkin kääntyä, jotta pyörittely olisi vielä helpompaa

Yhdellä uudella Audilla ajanut ei koe suuria yllätyksiä kuljettajan paikalla.

Hallintalaitteet ovat tutut, ja esimerkiksi mediajärjestelmää ohjataan kätevästi keskikonsolista. Keskittyminen pysyy paremmin ajamisessa, kun sormea ei tarvitse tähtäillä kosketusruudulle.

Pinnat ovat miellyttävän tuntuisia ja äänimaailma hillitty. Moottoritielle kipaistessa rengasmelu äityy sentään korvin havaittavaksi, vaikka alla ovat hiljaiset kitkakumit. Auto ei ole meluisa, mutta isommalla setelitukulla saa toki hiljaisempia Audeja.

Moni saattaa vielä odottaa hetken, sillä hinnat alkaen -mallit ovat vasta tulossa. Yhden litran kolmisylinterisen, 116-hevosvoimaisen bensaturbon maahantuoja lupaa käsivaihteisena alle 30 000 eurolla.

Audin karvalakkimallit eivät ole järin varusteltuja, mutta Business-versioilla saa jo tolkumpia kokonaisuuksia melko pienellä lisäpanostuksella.

Menestyksen edellytykset ovat olemassa, ja oletettavasti Q2 tuo Audille uusia ystäviä, vaikka saksalaismerkki herättää yhä kovasti myös vastakkaisia tunteita.

Kokeiltu : Audi Q2 1.4 TFSI COD 110 S tronic Business Sport

Viisiovinen pieni katumaasturi viidelle.

Nelisylinterinen 1,4-litrainen turboahdettu bensiinimoottori. Teho 150 hevosvoimaa. Sammutusautomatiikka vakiovarusteena.

Seitsenportainen automaattivaihteisto, etupyörät vetävät.

Kiihtyy nollasta sataan 8,5 sekunnissa.

Polttoaineenkulutus 5,2 litraa sadalla kilometrillä.

Hiilidioksidipäästöt 119 grammaa kilometrillä.

Valmistettu Saksassa.

Hinta lisävarusteineen 46 913 euroa, mallisto alkaen 30 781 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.