BMW X1 koki ison muutosrytäkän - katso video koeajolta

Hupsista, mikä muutos! Takavetoiseen 3-sarjaan perustunut edeltäjä näytti enemmän farmarilta kuin katumaasturilta. Uusi BMW X1 on sen sijaan helpommin tunnistettavissa katumaasturiksi.

Reilut viisi senttiä lisää korkeutta ja parin sentin rasvaimu pepusta ovat tehneet autosta rehellisemmän luokkansa edustajan, ja hyvä niin.

Auto on karvan verran alle 1,6 metriä korkeana yhä maltillisen matala, mutta sisällä olijat kiittävät korkeammista istuimista ja hyvistä matkustustiloista. Matkalaukkujakaan ei tarvitse jättää kotiin, sillä ruuma on paisunut 85 litraa 505 litran lukemiin.

Runsain lisävarustein maustetussa koeajoautossamme oli mukana takaistuinten säätömahdollisuus, joka lisää auton monikäyttöisyyttä.

Takapenkin hihnoista voi säätää selkänojan kulmaa, minkä lisäksi myös istuinosa liikkuu reilusti eteenpäin kahdessa osassa. Siten tavaratilaa voi kasvattaa tai supistaa, ja silti mukaan mahtuu myös viisi ihmistä.

Penkkien kaataminenkin käy helposti yhdellä sormella kontin sisällä olevista vivuista. Kassikoukut ovat turhan pienet.

Pitkittäin maannut moottori on käännetty poikittain, kuten Bemarin 2-sarjan tila-autoissa Active Tourerissa ja Gran Tourerissa jo tehtiin. X1:n saa siis joko etuvetoisena tai monilevykytkimen avittamana nelivetoisena.

Otimme ajoon xDriven eli nelivedon, mitä kelikin melkein edellytti.

Nelivetoisen X1:n ajettavuudessa on mukava annos hauskuutta, sillä ajonvakautusjärjestelmää ei ole tehty liian holhoavaksi. Pienet peränheitot ovat siis mahdollisia.

Nelivedolla voi hieman venyttää fysiikan lakien rajoja, mutta kun alla on vain sohjoa ja jäätä, auto puskee, ellei kuljettaja älyä hiljentää ajoissa.

Liikkeelle lähdetään aina nelivedolla, mutta pitävällä pinnalla takapyörät vain rullaavat.

Kokeilemamme kaksilitrainen turbodiesel on vääntävä, taloudelliseksi viritetty moottori. Se on erittäin hiljainen, mutta aluksi lämpöäkin tulee matkustamoon hieman niukasti. Koeajoautomme nahkaistuimet lisäsivät viileyden tunnetta.

Hyvä lisävaruste on ohjauspyörän lämmitys. Sitä emme olisi sattumalta löytäneet, koska painike on piilotettu aivan ratin juureen.

Koeajoautossamme oli heijastusnäyttö, joka antaa kaiken olennaisen tiedon kuljettajan eteen tuulilasiin. Kuskin ei tarvitse kääntää katsetta tiestä, ja silti hän näkee ajonopeuden, nopeusrajoituksen, ohituskieltotiedot ja navigaattorin kertoman seuraavan käännöksen.

Nopeusrajoitustiedot auto nappasi karttatiedoista, jotka eivät hoksaa Suomen talvinopeusrajoituksia.

Mukautuva vakionopeudensäädin on erinomainen mukavuus- ja turvallisuusväline. Se pitää nopeuden tasaisena mutta jarruttaa, mikäli edessä on hitaampi kulkija.

Jouheasti toimivan automaattivaihteiston kanssa voi jopa pysähtyä ja jatkaa matkaa polkimiin koskematta.

Aivan virheetöntä tuulilasin kameraan perustuva turvatekniikka ei vielä ole. Muutaman kerran kävi niin, että loivasti oikealle kääntyvässä mutkassa auto kuvitteli meidän olevan törmäämässä vastaantulleeseen autoon, vaikka todellisuudessa ei ollut mitään hätää.

X1 on aktiivisen kuljettajan auto, jonka tarkasta ohjaustunnosta nauttii varsinkin mutkaisella tiellä.

Reilu 18 sentin maavara on tyypillinen ja useimpiin tilanteisiin riittävä. Teräviin saumoihin, kuten jääpolanteen reunoihin, X1 tärskäyttää yllättävän terävästi.

Muuten hiljaisessa autossa rengasäänet nousevat hallitseviksi, joskaan eivät häiritseviksi.

BMW:n käyttö ei vaadi kielitaitoa, sillä tekstit ja navigointiohjeet ovat suomeksi.

Kokeiltu : BMW X1 xDrive20d A Business xLine

Viisiovinen pieni katumaasturi viidelle.

Nelisylinterinen kaksilitrainen turboahdettu dieselmoottori. Teho 190 hevosvoimaa, sammutusautomatiikka.

Kahdeksanportainen automaattivaihteisto. Nelipyöräveto. Kiihtyy nollasta sataan 7,6 sekunnissa.

Polttoaineen keskikulutus 4,9 litraa sadalla kilometrillä.

Hiilidioksidipäästöt 128 grammaa kilometrillä.

Valmistettu Saksassa.

Hinta lisävarusteineen 71 152 euroa, mallisto etuvetoisena alkaen 37 026, nelivetoisena 42 800 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.