Kia Niro on sujuvasti toimiva hybridi, katso video!

Japanilainen Toyota on tehnyt toimivia ja kestäviä hybridiautoja jo noin 20 vuotta. Se on saanut puuhastella niitä lähes yksinään, mutta nyt kaivattua kilpailua alkaa tulla.

Korealaiskaksikko Hyundai ja Kia tuovat keskenään samaan tekniikkaan pohjautuvat autot myös Suomeen ja vieläpä varsin kilpailukykyiseen hintaan.

Kian hybridimalli on katumaasturimainen Niro, joka asettuu pituutensa puolesta Ceedin ja Sportagen väliin. Sportageakin pidemmän akselivälin ja tavallisia henkilöautoja hieman korkeamman katon ansiosta takana matkustaville on saatu väljät tilat.

Koeajoautomme lisävarustepaketissa takapenkin reunapaikoilla ei tarvitse pakaroidenkaan palella. Istuinten lisäksi ratissakin on lämmitys.

Hybridit ovat vielä sen verran harvinaisia, että joku saattaa epäröidä, miten niiden kanssa pärjää.

Ainakaan käytön monimutkaisuudesta homma ei jää kiinni. Niro on kuin mikä tahansa automaattivaihteinen auto, sillä se hoitaa itse bensiini- ja sähkömoottorin rinnakkaiselon.

Useimmista muista hybrideistä poiketen Niroa ei nimittäin voi edes pakottaa pysymään sähköajotilassa. Kevyet kiihdytykset ja hidas kaupunkiajo hoituu kuitenkin ilman polttomoottoria.

43,5-hevosvoimainen sähkömoottori avustaa vapaasti hengittävää 1,6 litran bensiinimoottoria ja kaksoiskytkinautomaattia sujuvasti. Vaparimoottori yksinään olisi hengetön heikon väännön vuoksi, mutta sähkökone paikkaa sen puutteen.

Sähkömoottorin kanssa kaksoiskytkinautomaatissakaan ei tunnu samanlaisia viiveitä vaihdoissa kuin pelkän polttomoottorin jatkeena.

Vaihteistossa on sporttinen S-asento, jossa kiihtyvyys paranee entisestään. Sitä kannattaa hyödyntää tiukoissa ohitustilanteissa.

Sähköisesti tehostettu ohjaus ei ole tunnoltaan paras mahdollinen, mutta sen kanssa pärjää.

Niro ei ole istuma-asennoltaan yhtä korkea kuin useimmat katumaasturit, joten uloskaan ei näe yhtä hyvin.

Istuinten muotoilu on onnistunut varsin hyvin, ja ajoasennosta saa mukavan.

Tavaratila on kooltaan samaa luokkaa kuin viistoperäisissä pienissä perheautoissa. Takapenkin saa kaadettua kahdessa osassa lähes tasaiseksi laajennukseksi, mutta suuria hienouksia ruumassa ei ole.

Se on mainiota, että Niroon voi kytkeä 1 300-kiloisen perävaunun, joskaan ei vielä ensimmäisenä maahan tulleisiin autoihin. Tyypillisesti hybrideillä ei ole voinut vetää kuin korkeintaan hyvin pieniä massoja.

Koeajoimme toiseksi huokeimman EX-varustellun auton, jota oli täydennetty lisävarustepaketilla, jossa saa muun muassa sähkösäädöillä toimivan kuljettajan istuimen, kahdeksantuumaisen kosketusnäytön ja perusmallia paremman äänentoistolaitteiston.

Vielä tyyriimpi paketti pitäisi valita, jotta saisi esimerkiksi mukautuvan vakionopeudensäätimen ja automaattisen hätäjarrutustoiminnon. Kolaritestaaja Euro NCAP hieman rokotti Niroa siitä, että aktiivinen turvavarustelu ei tule vakiona.

Sekä ison kosketusnäytön että mittariston keskellä olevan näytön kautta voi seurata energiavirtauksia sähkömoottorin, polttomoottorin ja takaistuinten alle sijoitetun litiumioniakun välillä.

Auto lataa itseään jarrutettaessa ja vauhtia hidastettaessa, joten verkosta lataamista ei tarvita, eikä se ole edes mahdollista. Kevyellä kaasulla ajavan Niro palkitsee kasvattamalla vihreää puuta näytöllä. Voi kuulostaa lapselliselta, mutta siitä saa hyvän mielen.

Kokeiltu : Kia Niro 1,6 GDI Hybrid EX DCT

Viisiovinen pieni katumaasturi viidelle.

Nelisylinterinen 1,6-litrainen bensiinimoottori ja sähkömoottori. Yhteisteho 141 hevosvoimaa.

Kuusiportainen automaattivaihteisto, etuveto.

Kiihtyy nollasta sataan 11,5 sekunnissa.

Polttoaineenkulutus 3,8 litraa sadalla kilometrillä.

Hiilidioksidipäästöt 88 grammaa kilometrillä.

Valmistettu Etelä-Koreassa.

Hinta lisävarusteineen 33 874 euroa, mallisto alkaen 27 990 euroa.