Kia Optima PHEV on puoliksi savuton tyylinikkari - katso video!

Useimpien täyssähköautojen suuri puute on vielä toistaiseksi niiden lyhyt toimintasäde. Lisäksi akut ovat vielä isoja ja kalliita.

Ladattavat hybridit yhdistävät perinteisten polttomoottoriautojen tekniikan sähköautoiluun siten, ettei toimintasäteestä tarvitse tinkiä – päinvastoin.

Kia Optima Plug-in Hybridissä (PHEV) kaksilitraisen 156-hevosvoimaisen vapaasti hengittävän bensiinimoottorin parina on 67-hevosvoimainen sähkömoottori. Yhdessä ne yltävät enimmillään 205 hevosvoiman tehoon ja maukkaaseen 375 newtonmetrin vääntömomenttiin.

PHEV-versio painaa runsaat 200 kiloa enemmän kuin pelkällä kahden litran bensakoneella kulkeva malli, mutta sen kulutuslukemat ja suorituskyky ovat tuntuvasti parempia.

Pistokehybridissä bensiini- ja sähkömoottori vuorottelevat tarpeen mukaan. Kuljettaja voi valita keskikonsolista taloudellisimman ja tehokkaimman ajotilan välillä, mutta monista kilpailijoista poiketen toista moottoria ei voi sulkea kokonaan pois käytöstä.

Sähköllä kerrotaan päästävän yli 54 kilometriä kerrallaan ja parhaimmillaan 120 kilometriä tunnissa. Järjestelmän itsenäisestä toimintatavasta johtuen lataukset tapahtuvat yleensä pidemmän ajomatkan jälkeen, mutta toki ajotyyli ja olosuhteet vaikuttavat kulutukseen.

1,6 litran virallinen kulutus ei ole realismia, mutta dieselauton tapaiseen bensiininkulutukseen pääsee talvellakin.

Täyssähköautossa on kytättävä jatkuvasti tiiviisti ajotietokonetta, ettei matka lopu kesken. Ladattavassa hybridissä ei ole tätä riesaa, sillä täysi bensatankki ja täysi hybridiakku riittävät miltei tuhannen kilometrin matkalle.

Akku on sijoitettu takapenkin taakse ja tavaratilan alle, mikä tekee takakonttiin ison portaan. Ruuma on sekä epäkäytännöllinen että pieni, vain 307-litrainen. Takaistuimen selkänojaa ei saa kaadettua, joten tavaroita saa niukasti mukaan.

Edes peräkärryä ei saa autoon kytkeä, mikä sulkee Optima PHEV:n monen ostoslistalta pois.

Autoa voi ladata joko tavallisesta pistorasiasta hidaslatauksella tai varta vasten tehdystä latausasemasta niin sanottuna normaalilatauksena. Hidaslataus täyttää tyhjän hybridiakun noin viidessä tunnissa, kun normaalilatauksessa riittää pari tuntia.

Kotiin latausaseman saa asennutettua halvimmillaan noin 1 500 eurolla.

Lataushybridin kanssa pääsee toki liikkeelle pelkällä bensiinilläkin, joten lataamisesta ei tarvitse ottaa stressiä.

Paksut ja painavat latauskaapelit vievät melkoisesti tilaa, jos ei niitä malta pakata auton mukana tuleviin säilytyskoteloihin.

Optima on tyylikäs, nastarenkaillakin hiljainen ja miellyttävä auto. Umpinainen, ajossa aktiivinen ja aerodynamiikkaa parantava keulamaski sekä sähkölatausluukku vasemmassa etukulmassa ovat Plug-in Hybridin tunnusmerkkejä.

Optiman ladattavat hybridit ovat aina runsaasti varusteltuja, ja me saimme ajoon kahdesta vaihtoehdosta vielä varustellumman vaihtoehdon. Mukana tulee muun muassa mukautuva vakionopeudensäädin, aktiivinen kaistavahti, kääntyvät ja kirkkaat led-ajovalot, aktiivinen pysäköintiavustin ja nahkaverhoillut istuimet.

Nahkapenkit ovat talvella kylmät, joten lämmitystä tarvitsee usein. Kian vakioherkkuja on ratin lämmitys, joka on todella tarpeen, koska kosketusnäyttöä on hoidettava paljain käsin.

Hybridijärjestelmän toimintaa voi seurata monin eri tavoin mutta vain englanniksi. Järjestelmästä saa myös tiedot latausverkostosta, joskin vajavaisesti.

Ensi vuonna Kia tuo Optimasta lataushybridin farkkuversion. Siltä voi odottaa kunnon tavaratilaa. Sitä suomalaiset kaipaavat.

Optima PHEV ei ole halpa auto, vaikka varusteita onkin runsaasti. Vaatii pientä kipinää ympäristöasioihin, että valitsee juuri ladattavan hybridin.

Kokeiltu : Kia Optima 2,0 GDI PHEV Business Luxury

Neliovinen, porrasperäinen iso perheauto viidelle.

Nelisylinterinen 2,0-litrainen bensiinimoottori ja sähkömoottori, yhteisteho 205 hevosvoimaa.

Kuusiportainen automaattivaihteisto. Etupyörät vetävät.

Kiihtyy nollasta sataan 9,4 sekunnissa.

Polttoaineenkulutus 1,6 litraa sadalla kilometrillä.

Hiilidioksidipäästöt 37 grammaa kilometrillä.

Valmistettu Etelä-Koreassa.

Hinta lisävarusteineen 48 754 euroa, PHEV-mallisto alkaen 43·990 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.