Mercedeksen hybridikatumaasturissa on älyä - katso koeajovideo!

Pistokehybridien tarjonta kasvaa mukavan kiihtyvällä tahdilla. Pienestä e-kirjaimesta tunnistettavan lataushybridiversion saa myös Mercedeksen keskikokoisesta katumaasturista. Se on hieno asia suomalaisittain, sillä sitä valmistetaan emämaa Saksan lisäksi Uudessakaupungissa Valmet Automotiven tehtaassa.

Kaikki viistoperäiset GLC Coupét sen sijaan tulevat Saksasta.

Daimlerilla sähkömoottorin kumppaniksi on valittu kaksilitrainen bensaturbo. Ne ovat yhdessä melkoinen voimakaksikko, sillä suurin yhteinen teho ulottuu 320 hevosvoimaan ja vääntömomentti väkevää dieseliä vastaavaan 560 newtonmetriin.

Parasta GLC 350 e:ssä on sen hybridijärjestelmän älykkyys. Ajon taloudellisuus ei riipu pelkästään kuljettajan vastuullisuudesta, vaan auto kykenee avittamaan bensajanon hillinnässä monin tavoin.

Hybridijärjestelmä osaa esimerkiksi ennakoida risteysten ja ohitustilanteiden lähestymistä siten, että automaattivaihteiston vaihdetta ei tuupata suotta isommalle tai pienemmälle, ja tarvittaessa käytetään myös moottorijarrutusta.

Lisäksi auto muun muassa hyödyntää tutkaa energian talteenotossa, ja se pystyy suunnittelemaan hybridivoimansiirtojärjestelmän toiminnan reitin mukaan niin, että sähkömoottoria ja polttomoottoria käytetään taloudellisuus edellä.

Polttomoottorimalleista tuttujen ajo-ohjelmien lisäksi valittavissa on neljä hybridikäyttötapaa. Valinta tehdään keskikonsolista.

Oletuskäyttötapa autoa käynnistettäessä on Hybrid, jossa bensiini- ja sähkömoottori työskentelevät tilanteen mukaan yhdessä tai erikseen. Jos olosuhteet ovat sopivat, eli on esimerkiksi riittävän lämmintä, auto käynnistyy hiirenhiljaa. Ready-teksti mittaristossa kertoo, että auto on hereillä.

E-Mode tarkoittaa pelkällä sähköllä etenemistä. Kun tavaratilan alle sijoitettu korkeajänniteakku on täynnä, päästöttömästi voidaan edetä runsaat 30 kilometriä. Huippunopeus sähköllä on 140 kilometriä tunnissa, muuten 235.

E-Save-käyttötavalla voidaan jemmata sähköä myöhempään käyttöön. Se voi olla tarpeen esimerkiksi joissakin suurkaupunkien keskustoissa, joissa ajo on sallittu vain sähkökäyttöisille autoille.

Charge-asetuksella polttomoottori lataa korkeajänniteakkua ajon aikana. Se on hyvä lisävaihtoehto piuhan kautta lataamiselle.

Mersun erikoisuus on tuntopalautteen antava kaasupoljin, joka hybridikäyttötavasta ja ajotilasta riippuen voi säpsäytellä kuljettajaa vapauttamaan poljinta turhasta käytöstä. Tätä voi kutsua jo nerokkaaksi keksinnöksi.

Pikalatausmahdollisuutta tässä autossa ei ole, mutta lataushybridissä se ei ole välttämätöntä. 50 litran polttoainesäiliö riittää varsin pitkään ajoon, vaikkei virallinen 2,5 litran polttoaineenkulutus sadalla kilometrillä vaikuta mitenkään realistiselta.

Mukana tulee kaksi latauskaapelia, joista toinen sopii tavalliseen kotitalouspistorasiaan ja toinen puolinopeaan latausasemaan. Jos korkeajänniteakku on tyhjä, lataus kestää pari tuntia.

Kuten yleensä, kaapelit ovat melkoisen jykeviä, painavia ja tilaa vieviä.

Tavaratila näkösuojan alla on melkoisen matala, koska kontin pohja on perus-GLC:tä korkeammalla. Tilavuudeksi ilmoitetaan 395 litraa eli 155 litraa vähemmän kuin normi-GLC:ssä. Takaistuinten selkänojat saa onneksi kipattua – ja vieläpä erittäin helposti pienistä vivuista matkustamosta tai ruuman puolelta.

Ajettavuus, ergonomia ja matkustamon hiljaisuus ovat erinomaisella tasolla, kuten muissakin GLC-malleissa. Töyssyt paukauttavat kuitenkin terävästi, minkä huomaa kelirikon sortamilla teillä hyvin pian.

Pieni virallinen kulutus tuottaa myös pienen laskennallisen hiilidioksidipäästön: 59 grammaa kilometrillä. Sen ansiosta auton verotus on sangen kohtuullinen.

Auto käy myös vetohommiin, sillä perään saa laittaa 2 000 kilon massan.

Kokeiltu : Mercedes-Benz GLC 350 e 4Matic Premium Business

Viisiovinen keskikokoinen katumaasturi viidelle.

Nelisylinterinen 2,0-litrainen turboahdettu bensiinimoottori ja sähkömoottori, yhteisteho 320 hevosvoimaa.

Seitsenportainen automaattivaihteisto, jatkuva neliveto.

Kiihtyy nollasta sataan 5,9 sekunnissa. Polttoaineenkulutus 2,5 litraa sadalla kilometrillä.

Hiilidioksidipäästöt 59 grammaa kilometrillä.

Valmistetaan Saksassa ja Suomessa.

Hinta lisävarusteineen 69 216 euroa, hybridimallisto alkaen 60·742 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.